Avatar uživatele
Zlatý

Podle jakých kritérií vybíráte příbory? Konkrétně vidličky?

Samozřejmě, že se mají pohodlně držet. A dále?
Já preferuji typ s kratšími "napichovadly". :-)

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Vidličky také střídám, podle druhu jídla.
Ale polévkové lžíce potřebuji užší. Ty široké mi nevyhovují a "bryndám" :-). Pořád jsem si říkala, že jsem to a to a ono to je lžícemi :-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Vidličky - širší rukojeť, středně dlouhá napichovadla, ohnuté spíše jen mírně.
Nože - raději ostřejší ostří, také širší rukojeť
Lžíce - beru jen lopatu (velmi velký obsah)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Podle účelu použití, vzhled, materiál (výrobce), cena ;)
Mám také raději spíše kratší "napichovadla". Na saláty zeleninové zase delší.
V oblibě mám 1 dezertní vidličku (menší porce, těstoviny, dezerty).
Někdy "bagruju" oblíbenou větší lžící :D
Když je to možné (a nesedím s ostatními u svátečního stolu) používám též s oblibou příbor "královský".


Avatar uživatele

mám rád masivní věci. nesnáším moderní lžíce, kterou se tzn. nemohu nažrat, jelikož má objem lopaty jako kávová lžička. vyhovuje mi taková ta starodávná lžička od babičky. už jich moc nemám, jakmile si jí vezmu do práce a zapomenu v jídelně, tak mi jí někdo ukradne. vidličky a nože musí být také masivní, těžké.


Avatar uživatele
Zlatý

Nikdy jsem takovýto problém neřešil ani se tím nezabýval. Osobně se mi velice dobře jí se starým příborem. Líbí se mi staré dlouhé vidličky se zdobenými držadly , použití zvláštních materiálů na nich. Posuzuji to však jen z hlediska vkusu ne z hlediska praktičnosti a použitelnosti.


Avatar uživatele
Stříbrný

Příbor jsem zatím vybírala jen dvakrát, jednou pro sebe a jednou jako svatební dar, ale mám ráda dlouhá napichovadla, hluboké lžíce a zoubky na nožích.


Avatar uživatele
Zlatý

Vidlička nesmí bejt moc malá, moc plochá a nesmí mít moc dlouhý bodáky, lžíce nesmí bejt moc hluboká a s ostrým okrajem, nůž nepoužívám, resp. používám ten ostrej kuchyňskej, né tupej jídelní pro bábovky. A když nějaký z těchlech mnou používaných příborů v šuplíku nenajdu, prostě nejdu jíst a počkám až dojí někdo kdo jím jí, a pak si ho umyju.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.