Avatar uživatele
Bronzový

Plíčka na smetaně, jíš?

moje babička ta je dělala přímo luxusní, s knedlíkem ale jedl jsem je také s vař.bramborem. jenom kde koupit plíčka? pojedu na jatka...

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Plíčka na smetaně! Hit komunistických bufetů a školních jídelen. Přišli donaldi a tradiční česká "bufetová" jídla ( včetně dršťkové, gulášové polévky aj.) nejsou. Je to škoda.

Měla jsem tuto omáčku ráda, i když mně víc chutnala "pajšlovka" s přidáním dalších vnitřností.

Tyto omáčky jsem nejedla už strašně dlouho. Vnitřnosti se dostanou koupit v řeznictví. Jenže v některém vám nedají kousek, ale jen celý kus.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Jedl bych,nejím,nejsou.


Avatar uživatele
Stříbrný

Když jsou dobře připravená tak ano,ale mám takový dojem,že to z našeho jídelního lístku částečně vymizelo.


Avatar uživatele
Stříbrný

Veškeré tyto droby (i prané dršťky) se občas vyskytnou v marketech v zamtaženém stavu. V řeznictví to kupodivu bývá vzácnost.
Doplňuji:
*zamraženém stavu.
Včera to bylo náročné, nějak mi teď vynechává mozkovna...


Avatar uživatele
Zlatý

Já vnitřnosti nejím, přiznám se, že ani nevím, jak to chutná.


Avatar uživatele

DOBRÝ DEN AFRO MINERVO.NE ŽE BYCH VÁS CHTĚLA SHODIT NEBO JINAK VÁM UBLÍŽIT,NEVÍM KDE JSTE TO O TĚCH JÁTRECH ČETLA ALE PRAVDA JE TAKOVÁ,ŽE OBSAHUJÍ VELMI MNOHO ŽELEZA A JSOU CELKEM JEDOVATÁ PROTOŽE U KAŽDÉHO TVOREČKA VČETNĚ ČLOVĚKA JSOU MIMO JINÉ ČISTIČKOU TĚLA A TAK JE V NICH OBSAŽENO MNOHO ŠKODLIVIN, TĚŽKÝCH KOVŮ A NEPŘIJATELNÉ MNOŽSTVÍ RŮZNÝCH TOXICKÝCH LÁTEK.DŘÍVE TA JÁTRA TAK ŠKODLIVÁ NEBYLA PROTOŽE ZVÍŘÁTKA BYLA LÉPE KRMENA.TÍM VÁS NECHCI OD JATER ÚPLNĚ ODRADIT.KDYŽ TAK PŘIDÁVEJTE PŘI JEJICH DUŠENÍ MNOHO CIBULE,DRCENÉHO KMÍNU A JESTE K NIM RAJČATA.PŘEJI VÁM VŠE DOBRÉ---ZAJ-PO

Zdroj: JSEM ZDRAVOTNI SESTRA


Avatar uživatele
Zlatý

Pajšl jsem jedl naposledy ve školní jídelně v roce 1970 a od té doby ne.Nikdo prostě je tak neumí jako je uměla paní Komárková.


Avatar uživatele
Registrovaný

já je znám taky od mojí babí byla to skvělá kuchařka a od ní bych třeba snědla obalené sedmikrásky protože vím že i takoví řízek by chutnal skvěle

Zdroj: osobní


Avatar uživatele
Bronzový

Ne, plíčka nejím. Ale miluji játra na cibulce s rýží. Po tom se můžu utlouct. Ale co jsem četla, tak by se neměla játra jíst moc často, protože v sobě mají hodně vitamínu B a tím se může člověk i předávkovat a není to nic těžkého.

Ale plíčka nejím. Hlavně mi tam vadí ta představa plic.


Avatar uživatele
Pokročilý

Plíčka miluji.Taky je vařívam u nás na ranči v baru.Dávam do omáčky také ledvinky a srdíčko:Clapi se po ních jdou utlouct.Taky dršťkovka,jelítkový prejt se zelíčkem,bramboraky se špekem atd.Prostě staročeskoslovenská kuchyně.


Avatar uživatele

O JEJE,take si na tom smlsnu a muzu-li i na bycich zlazich,veprovem veminku a vepr.mozecku.No uz si mohu nechat o tom zdat,nebot tady se nic takoveho neprodava.Pouze u cinanu,ale to se musi vychytat,abych nemusela stat ve fronte a to ja nerada stojim.


Avatar uživatele
Zlatý

Já vůbec nejím vnitřnosti, tudíž ani plíčka ne :-)


Avatar uživatele
Bronzový

Plíčka patří mezi pokrmy, které cíleně nevyhledávám.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.