Avatar uživatele
Pokročilý

Obsahovaly původní buřty více masa než dnes?

Pamatuje to někdo?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Jakékoli uzeniny obsahovaly převážně maso. Většina byla pouze z masa a koření. Pamatuji , velice dobře a bylo to znát na chuti.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Nepochybně ano. Buřty či párky poctivě udělané jsou delikatesa. Postupem času se začali víc a víc šidit, čímž se toto jídlo degradovalo na téměř opovrhované. Přitom i Malý Bobeš považoval párky za nejchutnější jídlo. :-)


Avatar uživatele
Zlatý

Jé je,kdo by si nepamatoval to dobré a vzpomínám na buřty a nejen na ně,s láskou!
Doplňuji:
Pro suaeda: Kvalitní uzeniny dělá mistr řeznický pan Dvořák a syn z Arneštovic na Pacovsku. Každý týden jezdím pro jeho,nešizené,výrobky a jako řezník samouk,před nimi smekám!


Avatar uživatele
Zlatý

Nejen buřty,ale všechny uzeniny měli chuť masa,to byla mana a uzený vonělo.To co prodávají teď má jednu univerzální chuť zvanou humus.


Avatar uživatele
Zlatý

http://ekonomika.idnes.cz/…
---------------------
Lepší čtení,než kdejaká detektivka.


Avatar uživatele
Zlatý

dnes je v uzeninách (prodejně) maso jen na řeznici (řezníkovi).

ve výrobcích, které prodávají, vyjímečně.


Avatar uživatele
Stříbrný

Původní buřty / špekáčky byly vyráběny z kvalitnějších surovin. Nemám přesnou recepturu a předpokládám, že ji sem někdo zadá.
V buřtech minulosti nebyly separáty a další méně kvalitní maso, které se do našich masokombinátů dováží ve velkém např. z Německa. A samozřejmě tam nebyla přítomna sója, což je velký problém. Přítomnost soji se pozná při klasickém opékání buřtů nad ohněm, kdy místo voňavé měkounké pečínky, po které tekl omastek (samé strašně dobré a nezdravé nechutnosti) je výsledkem tvrdá hmota (něco jako guma).
Ale věřím, že se v zemích Koruny České ještě najdou dobří výrobci kvalitních špekáčků.
Prosím všechny kdo o nich víte - udělejte zde na ně reklamu.


Avatar uživatele
Bronzový

Otec byl řezník, bratr také takže vím jak špekáčky , turista či gothaj chutnají. Jinak byl jsem na trhu v Praze na kulaťáku, buřt jeden za 10 Kč., ale fakt dobrý. Vřele doporučuji. Také řeznictví Gergl/?/ ve Slivenci nemá chybu.


Avatar uživatele
Zlatý

Jak které. Na rozdíl od těch původních ty dnešní mají obsah masa uvedený na etiketě. Viděl jsem s 50%, viděl jsem s 95%. Je na každém z nás, co si koupí.


Avatar uživatele
Stříbrný

Do buřtíků se přidávala sojová mouka už za první republiky. Tenkrát nešlo laboratorně oddělit živočišnou a rostlinou bílkovinu. Dřív si to každý řezník hlídal aby mněl dobré výrobky. Kvalitní suroviny a né pomletá kuřata i s kostmi. Které ze smněsi dokáží stroje odcedit.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.