Avatar uživatele
Zlatý

Nevíte, kdo přišel na to, že se pokrmy dají uchovávat mražením?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Už pralidi. Viděli, že v zimě nemusí nijak konzervovat )))

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

První, kdo si uvědomil, že nejde o to za jaké teploty se jídlo zmrazí, ale za jakou dobu to zmrazení proběhne, byl americký vynálezce Clarence Birdseye.
Birdseye za 1. světové války cestoval na pobřeží Labradorského moře, kde zkoumal volně žijící živočichy. Byla tam taková zima, že když si chytil rybu, téměř okamžitě mu zmrzla. A jeho napadlo, že nejspíš našel klíč k problému se zmrazenou potravou.
Když se v roce 1923 vrátil domů, začal provádět pokusy ve vlastní kuchyni. Pak se pokoušel zmrazit různé druhy masa v jedné velké chladicí jednotce.Nakonec Birdseye zjistil, že jídlo zmrazí rychleji, když je stlačí mezi dvě kovové desky.
Ve 30. letech už byl připraven prodávat zmrazená jídla, která vyráběl ve své továrně ve Springfieldu ve státě Massachusetts.

Zdroj: upraveno a zkráceno z-http://babca.blog.cz/0711/zm razovani-jidla


Avatar uživatele
Stříbrný

Každý komu v zimně bašta do rána zmrzla. Na severu kde je stále zmrzlá půda.Lovci si do jam ukládali maso jako do mrazáku.Zmrzlinu vymyslel kuchařka které zmrzl v lednici krém. Nemněla čas udělat nový tak krám jen rozmíchala. Hostům to náramně chutnalo. Tak vznikl s postupem chlazení celý cukrářský obor.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.