Avatar uživatele
Bronzový

nestane se mi nic????????????,

kazdy den piji ze tří rostlin caj z kopřiv.pak ty listy sním.čaje vypiji litr a pul.chci pít tři tydny.nemuze to mit nejake negativni ucinky takove mnozstvi?kopřivy mam primo ze zahradky.
Doplňuji:
www,myslela jsem tri kytky kopriv,jestli to neni moc.hrozne mi to chutna.ja ty listecky pak sním,mnam:-)ja totiz slysela,ze kdyz se to prezene,odvapnuje to kosti,proto se ptam.jinak dekuji Vám za odpovedi:-)budu papat dál.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Třítýdenní kůra čaje z kopřiv ti neublíží.
Ty další dvě rostliny ?
Doplňuji:
Aha. Tak to se říká třeba i o špenátu :-D.
Našel jsem něco pro uklidnění tvých obav:
www.mineralfit.cz/…
Pokud odkaz nebude fungovat, odstraň mezery!

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Určitě ne. Buď klidná


Avatar uživatele
Zlatý

Zřejmě myslíš tři rostliny jako -3 kopřivy?

Kopřiva je proslulá svými detoxikačními schopnostmi a tak je oblíbenou bylinkou pro očistné kúry, hlavně pak na jaře, kdy si můžeme opatřit čerstvé mladé rostliny. Kopřiva roste snad opravdu všude, takže není problém si ji při procházkách nasbírat. Můžeme si každý den zajít pro čerstvou dávku nebo ji usušit. List i nať sušíme na stinném, dobře větraném místě za občasného obracení (obracíme opatrně, neboť se velmi snadno drolí). Barva správně usušené kopřivy je tmavozelená, nikdy ne černá. Lze ji sbírat od jara do září, nejúčinnější je ovšem sběr do konce května.

Čaj připravíme tak, že 2 lžičky čerstvých nebo sušených kopřiv přelijeme čtvrt litrem vody a necháme přejít varem. Pak na 10 minut přiklopíme pokličkou, po této době scedíme a pijeme vlažný po doušcích 3x denně po jednom šálku po dobu dvou až tří týdnů. Stejně účinná je směs kopřivy, kterou obohatíme o sedmikrásku a petrklíč, další dvě skvělé jarní bylinky - čaj navíc bude chutnější a hlavně bude krásně vonět.

zde se dočteš jiné ....http://www.zeny.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

Absolutně nic. Ale ty tři týdny nepřekračuj! Je to skvělá detoxikační kúra pro organismus, ale jednostranné požívání bylin delší dobu není vhodné. A že je sníš, na tom také nevidím nic divného, že ti ale šmakují, takhle vylouhované...?
Výborný je i "špenát" z kopřiv, nebo se přidávají i do polévky nebo do nádivky. Neobsahují ale oproti klasickému špenátu kyselinu šťavelovou, takže můžeš být v klidu a nemusíš je mléčnou bílkovinou "ladit" proti případným bolesti ledvin.


Avatar uživatele
Bronzový

Tato otázka vyžaduje dvě odpovědi.
Co se týče čaje z kopřiv, kolik ho můžeš vypít, to záleží na tom, jaké je počasí (čili zda jsou horké nebo chladné dny), kolik měříš a kolik vážíš (čili jaký máš BMI) a jak moc ti to chutná. Protože vím, že nejsi obézní a že jistě máš ještě jiný přísun tekutin (např. v poledne polévku, odpoledne kávu apod.), je litr a půl asi přiměřené množství. Kdyby to bylo moc, chuť ti napoví. Zlepšení by se mělo projevit ve větší lehkosti pohybu, svižnějším myšlení a větší radostí ze života. Později si tělo na čaj zvykne a vše se bude vracet do starých kolejí. Po určité době ti čaj přestane chutnat. Přestaneš to pít, tělo si odpočine a koloběh "uzdravování " může začít znova.
Co se týče odvápnění kostí, tam statisticky platí, že polovina žen po padesátce je ohrožena nedostatkem vápníku v kostech a v důsledku toho nemocí, které se říká osteoporóza a přezdívá se jí tichý zabiják. Tato nemoc totiž nebolí intenzivně, takže se snadno přehlédne a projeví se až jako lámavost kostí (nejhorší je zlomený klíček v kyčli). Vůbec to tedy nezávisí na tom, jaký teď piješ čaj, ale záleží na tom, kolik jsi nabrala do zásoby vápníku do kostí v dětství, v pubertě a potom přibližně do 23 let věku. Teď žiješ z těchto zásob. Jestli máš vápníku v kostech málo nebo dost, to se pozná bezbolestným, t.zv. denzitometrickým vyšetřením. Je-li ti víc než 50, vřele doporučuji. Náprava totiž vyžaduje vysoce odbornou péči.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.