Avatar uživatele
Registrovaný

Můžu nechat pečené maso přes noc mimo lednici?

Ahoj, dostal jsem od rodičů pečené kuřecí stehna, ale nechal jsem je v sáčku v tašce přes noc. Je to ještě jedlé nebo se to už nějak začlo kazit? Když to sním, může to být nebezpečné? Díky :)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Kuřecí maso je velice háklivé na teplotu. Pokud teplota nepřesáhla více jak 20 stupňů C , nebál bych se, ale po opětovném prohřátí, třeba v troubě.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Registrovaný

Jestli to nezmenilo barvu a nebo to podivne nesmrdi, tak bych to snedla. Pokud kupujete salamy ci jine uzeniny tak s tim okamzite prestante pokud jste takhle haklivy. Ani nemate paru (mozna mate) co se s nimi dela, aby vydrzely dele na pultu a vypadaly k nakousnuti ;-)


Avatar uživatele
Stříbrný

Uvařené, pečené apod. jídlo ponechané v místnosti začne "pracovat" již po 2 hodinách a začnou se v něm šířit škodlivé mikroorganismy.
Ale myslím si, že jestli kuřecí stehna nezapáchají, mohou se zkonzumovat, jako jednorázovka - ale nepraktikuj to.


Avatar uživatele
Zlatý

Pojistíte to tím, že si na to (nebo ještě lépe před tím) dáte panáka, např. slivovice. To by mělo na trávení pomoct, i kdyby maso už bylo ve stádiu rozkladu.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.