Avatar uživatele
Zlatý

Můžou se byliny macerovat ve sladké vodě?

..jakože tu převařenou vodu nejprve osladím, aby se cukr fajně rozpustil a pak, po částečném vychladnutí, do ní dám macerovat nějaký byliny. Nepokazí tento postup nějak ten výslednej sirup?

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Pokud nebudeš maliny (pevnou složku) po macerování vyhazovat, je to jedno...
;-)
Jen - lépe je svařit až oslazenou vodu, odstraněním pěny při varu roztoku odstraníš nečistoty z cukru.


Avatar uživatele
Stříbrný

Já bych to nedělal. Na všech rostlinách žije spousta kvasinek, ve sladké vodě se rychle nastartuje kvašení.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Emefej - nemají sirupy tak vysokou koncentraci cukru, že kvašení ´nehrozí´?
;-)

Avatar uživatele
Stříbrný

Emefej

Jo, v nasyceném roztoku kvašení moc nehrozí. To je sice pravda, ale do nasyceného roztoku se toho moc nevymaceruje.

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Souhlasím - ale pokud se ´to´ macerované posléze nevyhazuje , nevadí to...
;-)
Cukerný roztok naruší buňky malin a ty pak stačí rozmačkat (namixovat...)...
;-)

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 859
Zlatý annas 765
Zlatý iceT 499
Zlatý marci1 490
Zlatý gecco 433
Zlatý briketka10 423
Zlatý quentos 411
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 352

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.