Avatar uživatele
Pokročilý

Může se elektrická trouba takzvaně zapařovat?

Při pečení domácího pečiva je třeba aby se trouba zapařila vlitím horké vody do plechu na dně trouby. V mém návodu na troubu je psáno: Do horké pečící trouby nikdy nelijte vodu.
Nesmí se to z důvodu popálenin párou nebo z důvodu poškození trouby nebo tím myslí vlití vody přímo do trouby? Je to dost nejasné.
Jak mohu tedy nahradit kvalitní zapaření jako je v tomto receptu pokud se opravdu voda nesmí vlít ani na plech na dno trouby?

https://www.youtube.com/…

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý

Na plech na dno trouby se voda na zvlhčení pečeného pokrmu běžně dává,jiná varianta je na plech na dno trouby postavit misku nebo hrnek s vodou.Dává se to jak do elektrické,tak do plynové trouby.V návodu je to podle mě myšleno tak aby někoho nenapadlo nalít tu vodu na dno trouby na topné těleso

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Elektrická topná tělesa dnes už bývají pode dnem trouby a za jejími stěnami (nebo jen stropem). Výrobce píše do HORKÉ trouby, takže se domnívám, že jde o nebezpečí opaření párou. Dovedu si představit co udělají dvě deci vody na plechu o teplotě třeba přes 200 stupňů. Voda by se měla dávat ještě před rozehřátím trouby.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 861
Zlatý annas 765
Zlatý iceT 499
Zlatý marci1 490
Zlatý gecco 434
Zlatý briketka10 424
Zlatý quentos 411
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 352

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.