Avatar uživatele
Pokročilý

Mrkev - taky Vám zčerná?

Taky Vám po několika málo dnech zčerná mrkev? a to ji mám uloženou v poměrně dost tmavé a chladné špíži. Dříve si člověk koupil kořenovou zeleninu a měl ji doma klidně i měsíc, než ji spotřeboval. Dnes je po týdnu už tak eklhaft, že ji často vyhazuju.
Poradí někdo, jak uchovat mrkev v bytě, aby vydržela?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nestane, poněvadž zeleninu kupuji jen pro okamžitou spotřebu.
Ta zelenina je dnes hned z několika důvodů nekvalitní a podléhá rychlé zkáze :-(. Jediná možnost, jak už bylo řečeno, je pak zmrazení.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Předpokládám,že chyba je už ve způsobu uskladnění před vyskladněním do prodeje.A malospotřebitel to už doma nezachrání.Je zajímavé,že když jsme zakoupili tzv.krmnou mrkev v pytlích -režných pro koníky,vydržela volně ložená v dřevěných bednách ve stáji až donedávna.Snad by vydržela i déle,ale ukázalo se jí být málo....:D


Avatar uživatele
Bronzový

Vadí mi když vyschne, takže ji dám do vody, nebo igelitu. Ve vodě nečerná, ale některé části se mohou začít rozpadat a pak ji ráda vyhodím, nevydrží také víc jak týden, ale když je zdravá tak je mnohem chutnější.
Rozdíl mezi mrkví v igelitu a mrkví volně v lednici je patrný, volně ložená se nedá ani oškrábat, je z ní guma, v igelitu může zčernat, ale celkový stav je lepší, ve vodě se z ní vyluhují různé nepříjemné pachutě jako hořkost i když předpokládám že i ztrácí nějaké výživné látky, pořád mi chutná nejvíce. Nesmí se nechat dlouho (max. týden) když začne pěnit je zřejmé že nebyla všechna zdravá a kontroluji která se začala rozpadat a gumovatět, samozřejmě že musí být ve všech případech v lednici můj špajzík zvládne jen mrkev dodanou rovnou z pole.


Avatar uživatele
Zlatý

Mě mrkev dlouho doma nevydrží,jelikož si můj přítel nastrohuhá a sní.Pokud chci,aby mi vydržela,tak ji nakrájím na kostičky i s petrželí a celerem,promíchám,nacpu do krabiček a uložím do mrazáku,aspoň mám na chvíli zásobu do polívky.

http://www.ireceptar.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

Taky :(.
Zkouším ji uskladňovat různě, ale po týdnu ji vyhazuji.


Avatar uživatele
Pokročilý

Jo, ale po zkušenostech ji dáváme do mražáku, ale předem si ji nastrouhám podle toho, na co ji potřebuji. Uskladňuji tak veškerou zeleninu. Např. do polévky si v době, kdy je levná nastrouhám směs a dávám ji do salámových silonových střev / levné v papírnictví/, a pak jen odkrajuji. Ovšem ta mražená nelze pak jiý použít na čerstvé zeleninové saláty. Jinak na vaření je výborná.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.