Avatar uživatele
Bronzový

Lze charakterizovat chuť francouzských vín podle oblasti?

Stačí mi pro pochopení jednotlivých rozdílů ochutnat z každé oblasti- Burgundsko, Rhona, Alsasko...- jedno dvě vína a dále počítat s tím, že z té a té oblasti je víno takové a makové, nebo to nejde? Nemám na mysli ony povídačky o "vůni jablek a chuti hrušek", ale o plnosti/jemnosti vín- že tato oblast dává těžká vína a chci-li jemnější, musím do jiné oblasti... Nebo když budu stát před plným regálem pro mě neznámých Bordeaux, tak i kdybych před tím ochutnala několikero různých, tak budu stejně ztracená?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

..."Stačí mi pro pochopení jednotlivých rozdílů ochutnat"... - nestačí - abys dokázala nuance chutí rozeznat (a definovat), musíš mít předtím ´něco nachutnáno´...
;-)
..."Nebo když budu stát před plným regálem pro mě neznámých Bordeaux"... - budeš "stejně ztracená"...
;-)
Velmi pravděpodobně budeš (po nějakém základním ´proškolení´) schopna rozeznat vína těžší a lehčí, ale jako laik na určení oblastí zapomeň...
;-)

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.