Avatar uživatele
Pokročilý

Kolik procent kakaa musí mít hořká čokoláda?

Jaké je minimum kakaa, aby se mohlo říct, že je čokoláda hořká a ne mléčná?!

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Hořká čokoláda
kakaová hmota, kakaové máslo, cukr, (případně lecitín, etylvanilín nebo vanilka), u nejlevnějších se přidává i rostlinný tuk místo kakaového másla.
Obsah kakaa se pohybuje mezi 35 - 99%.
Kvalitní čokoláda by měla obsahovat nejméně 50 % kakaových součástí. Pokud je to méně, bývá velmi sladká.
V posledních dvaceti letech získaly velkou oblibu čokolády s vysokým obsahem kakaa 70 % a více.

Zdroj: http://www.chocolatewrappers.i nfo/Cz/cokolada.htm

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 883
Zlatý annas 776
Zlatý marci1 507
Zlatý iceT 503
Zlatý gecco 450
Zlatý briketka10 435
Zlatý quentos 414
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 354

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.