Avatar uživatele
Zlatý

Když rozmrazujete v mikrovlnce kuřecí maso, je po rozmražení na povrchu bílé?

Nebo zůstane v původní barvě?

Já s tím moc zkušeností nemám MVT používám minimálně, ale dnes jsem do ni dala rozmrazit kuřecí řízky, zapnula jsem program rozmrazování. Čas jsem nastavila na 10 minut a ještě jsem ho musela 2x prodloužit, protože to bylo pořád zmrzlé, ale na povrchu maso zbělalo, tak jako když se peče.

Dělá to i vám, nebo jsem něco špatně nastavila, nebo mám špatnou MVT?

Všem předem děkuji za odpovědi.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Stříbrný

Nedělávám to, ale párkrát jsem balíček kuřecího masa v MVT rozmrazovala na program rozmrazování a ano, vždy maso na povrchu zbělalo. 10 min je málo, já také čas nastavovala

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Je to přirozené,že maso zbělá,vždyt se částečně zahřívá,ale nedělám to,jelikož maso je lépe nechat rozmrznout pozvolně,např.jen v lednici nebo při pokojové teplotě.Nejsem příznivcem rozmrazování.


Avatar uživatele
Stříbrný

To protože jsi jej měla evidetně ve velkém množství naráz, tudíž se začalo doslova péct. Na programu nezáleží, tak, jako tak dodáváš teplo a to následně ohřívá vodu, která by se za ideálních okolností měla rozpustit naráz, což se neděje.
Nikdy se mi to nestalo-vždy jej rozmrazím jen málo a nechám jej poté klidně ještě trošku zmrzlé ležet v láku v ledničce.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.