Avatar uživatele
Bronzový

Kafaři, musíte sladit, abyste kávu mohli pít?

A co čajaři?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Obvykle ne, stačí mi symbolická kapka mléka. Jenom když mám "chutě", dám si do kafe lžičku medu, trochu skořice a anýz. Ale co se týče klasickýho kafe, tak to nesladím vůbec, jen do něj kápnu již zmíněné mlíko.
Čaj - podle toho jakej - černej opět s medem, nejlépe i s citronem, ovocnej nesladím...

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Instantní kávu s trochou mléka a bez cukru. Ale pravou kávu v kavárně, zásadně bez cukru a bez mléka.


Avatar uživatele
Stříbrný

Nesladím ani jedno.


Avatar uživatele
Zlatý

chcem cítiť chuť kávy - nie cukru, mlieka či nejakého korenia - teda nesladím.
tiež ju pijem horúcu (espresso).
káva má byť ako černoška - silná, čierna a žeravá.

čaj (čierny, zelený) tak isto nesladím.

;-)


Avatar uživatele
Zlatý

Kávu i čaj nesladím a nic sladkýho taky nejím :-DD


Avatar uživatele
Zlatý

Kafe musí být jako brazilská holka - žhavý, sladký a černý...
;-)
Ale čaj si dávám lecjak - od hořkého (bez ničeho) přes slazený cukrem i medem, s citronem, s mlékem po výtečný jemně osolený s máslem...
;-)


Avatar uživatele
Stříbrný

Kafe piju bez cukru a bez mlíka. Radši něco sladkého přikusuju k tomu kafi.
Čaj moc často nepiju, spíše v zimě a při nachlazení. Do čaje dávám med a citrón a mohu-li si to dovolit, tak nějakou tu kořalku z léčebných důvodů :-) Vzniká tak velice výhřevné pití, kterého se bacily lekají a prchají.


Avatar uživatele
Zlatý

Neladím nic a cukr a sladidla nepoužívám,jen maď a to sporadicky.


Avatar uživatele
Stříbrný

Čaj zásadně nesladím, protože cukr máme v dnešní době ve všem. Některé čaje mají svoji vlastní sladkost - a teď nemyslím nějaké ty laciné šmejdy z nějakého laciného obchodu, které jsou aromatizovány:D

Bezkofejnovou kávu si dám s mlékem k dortu - pít kávu bez dortíku si neumím představit:D
Kofejn bych vysoce zdanila - jako je to u alkoholu a nikotýnu:D


Avatar uživatele

když jsem začal pít kávu, tak jsem nesladil vůbec a postupně jsem se po čtvrt lžičkách dostal na lžičku a půl


Avatar uživatele
Pokročilý

bez cukru bych nevypil
a taky bez mléka nebo smetany taky bych nedal
ale to je tim ze piju ty sracky jako velvet atd..
když je to ta kvalitnejsi z ciste kavarny co to melou, tak nepotrebuju ani cukr ani mleko ani smetanu
caj dam i bez cukru


Avatar uživatele
Zlatý

Ne, kávu si "přisladím" troškou skořice a mléka.
Čaj nesladím.
Osladím si jen grog (párkrát do roka). :-))


Avatar uživatele
Stříbrný

Kafe málo sladím, tak asi pět, šest, zrníček. Ale čaj, jednou za rok, musí bejt sladkej.


Avatar uživatele

Kafe nesladím,nepiju ho,ale čaj ano,ten i sladím.
Ale chtěl bych vidět jak se píje žhává káva jak píše zdejší mudrc Gecco.


Avatar uživatele

Samotný cukr je taky fajn...

Vanilinový cukr s kávou?


Avatar uživatele
Zlatý

Káva bez cukru a hodně mléka. Když není mlíčko, sladím. Když už kafe musí být.
Čaj také bez cukru, většinou. Občas černý s citronem či mlíčkem a cukrem.
:-) :-) :-)


Avatar uživatele
Zlatý

.. a mlekaři, kakaaři.:-) Ano, kávu piji mírně sladkou, mléko nesladím vůbec ale kakao ano a čaj přiměřeně, záleží o jaký druh čaje jde. Třeba bylinkový vůbec ne.


Avatar uživatele
Bronzový

dávám si do kafe, pokud možno, třtinový cukr.. dále pak mléko nebo smetanu

ale snažím se cukr omezovat, resp. nedávat vůbec, protože na tomhle webu ( http://www.piccoloneexistuje.c z/ ) píšou, že se to nedělá.. hlavně u výběrové kávy by se jednalo o její prznění (mlékem i cukrem)... podle tohoto webu - pokud někdo musí kávu sladit, tak to znamená, že je udělaná ze špatných zrn nebo je špatně už samotná příprava

u čaje - jak kdy.. někdy bílý cukr, někdy třtinový hnědý (u pytlíkových ovocných čajů, které už téměř vůbec nepiju) ... někdy med.. ten dávám do bylinkových a do pečených ovocných čajů naší domácí výroby.... zelený čaj nepiju vůbec, nepůžu po něm usnout.. černý čaj piju výjimečně, a to s citronem a medem... pu-erh a rooibos piju neslazený

Zdroj: http://www.piccoloneexistuje.c z/


Avatar uživatele
Stříbrný

Nesladím, kávu zásadně hořkou a horkou.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Bronzový

ptáč

Luxx, divím se, že ještě někdo ovocné čaje kupuje, takový obarvený hnus. Dá se udělat po domácku.

Avatar uživatele
Bronzový

Luxx

právě, že už je nekupupuju.. jen dopíjím poslední kusy, co doma ještě jsou.. domácí ovocný čaj máme doma, tzv. pečený čaj

ale to se opakuju, všechno tohle je i v mé odpovědi (jen né tak do podrobna) :)

Avatar uživatele
Zlatý

arygnoc

@agneta:

počuli ste, že by niekto spôsobil dopravnú nehodu a bol odsúdený za to, že bol pod vplyxvom nikotínu či kofeinu, teinu, cukru, knedlo/vepřo zelo?

;-)

Avatar uživatele
Bronzový

Luxx

tady se mluvilo o dani z alkoholu a nikotinu, ne o jejich vlivu či nevlivu na řízení

Avatar uživatele
Bronzový

ptáč

Pumíku, zamíchat vanilinový cukr do kila cukru pro aroma, to můžu. Co kdybychom zalili kávu do cukru?

Avatar uživatele
Bronzový

talka

Jugar: mudrc Gecco. Opravdu MUDRC gecco!! Žhavý=horký, vroucí ...

Avatar uživatele
Bronzový

ptáč

talka, já cestou na kole dostal neodolatelnou chuť na kafčo při vůni linoucí se z některého domku. Pak se dá říct, že káva může být žhavá.

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

Ad ptáč

Piju kávičku taky jen žhavou a když mi
vystydne musím ji ohřát stejně tak i čaj
ten musí být vařící jinak by to byl vývar
z ponožek a jen černej Earl Grey :
https://cs.wikipedia.org/…
je podle mě moc dobrej a s citronkem :-DD

Avatar uživatele
Bronzový

Luxx

briketka10 -> to já piju kafe zásadně studené nebo vlažné.. teplé mi nechutná a horké už vůbec :)

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Jugare - až potkáš žhavou holku, pochopíš i to kafe...
A nebo taky možná ne - někomu, holt, dáno není...
:-)))

Avatar uživatele

anonym

Ty už si jí zřejmě potkal,jen nechápu,že tě tu někdy nechá sedět skoro celej den u pc.
To je asi ta žhavost.

Avatar uživatele
Bronzový

ptáč

Káva instantní Velvet Jacobs není z kávy, je to instantní melta s cikorkou a kofein (http://www.cisty-kofein.cz/). Mletá Jihlavanka obsahuje hodně Robusty, možná Arabiku neobsahuje vůbec, proto je lepší s cukrem.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.