Avatar uživatele
Pokročilý

Jíst nebo nejíst během požívání tvrdého alkoholu? Popřípadě jak se stravovat.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Léta provádím v tomto směru výzkum. Během řady pokusů se jeví jako ideální se před konzumací alkoholu najísti, ale ne bezprostředně před touto konzumací, neboť to tělo již nestihne natrávit. Optimální strava je tučného charakteru, též je dobrá i zelenina.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Každý to praktikuje jinak. Já si ke kořalce vždy něco malého zakousnu a současně piju hodně vody.


Avatar uživatele
Bronzový

Je v celku jedno jaký druhy alkoholu piješ, vždy je lepší se nejdříve najíst.Nebolí potom žaludek a není ti tak špatně jako když chlastáš na lačno


Avatar uživatele
Stříbrný

Jíst hlavně předtím. Ne se nacpat k prasknutí, ale v každém případě se vyhnout chlastání nalačno. V takovém případě hrozí "rychlá smrt" (ve smyslu předčasný konec zábavy) a blití s prázdným žaludkem taky není nic moc.
Lidová moudrost praví a praxe potvrzuje, že nejlépe je se najíst nějakých mastných pokrmů tak, že se tukem zamastí žaludeční stěny a alkohol se pomaleji vstřebává do krve.
Jíst během pití nemusí být na škodu, ostatně pokud je mi známo, tak v Rusku se u popíjení vodky vždycky něco jí. Já osobně bych preferoval různé masné výrobky jako klobásy, ovárek, špek, jitrnička apod.
Zelenina a ovoce se mi nezdá, že by měly nějaký pozitivní či negativní význam, nanejvýš jako prostředek k ředění alkoholu pomocí vody v nich obsažené. Prokládat pití kořalek vodou je vhodné zcela nepochybně. Alkohol totiž dehydruje a organismus určitě bude příjem vody vyžadovat nejpozději následující den ráno.


Avatar uživatele
Registrovaný

Před pitím alkoholu, v tomto případě tvrdého alkoholu, je lepší se najíst něčeho tučného nebo mastného, stačí do polosyta. Každý přece ví, že tučná a mastná jídla zpomalují vstřebávání alkoholu. A když se najíš je to i lepší než nalačno.
A taky se doporučuje něco jíst během konzumace a hlavně taky to prokládat čistou vodou. Například jeden drink tvrdého alkoholu trochou vody.


Avatar uživatele
Stříbrný

otázka zní jinak: pít to svinstvo?
odpověď: nepít a nikdy, já mám spotřebu cca1L / rok a dobře jim tak


Avatar uživatele
Zlatý

když se chlastá, tak se nežere .. max qašáky, to by šlo!


Avatar uživatele
Bronzový

Rusové k vodce pojídají špek, k slivovici přece "patří" uzený špek (chléb ke špeku, vše na prkénku ...). :-)))
Když už člověk "musí" do /tvrdého/ alkoholu, má být předem žakudek dobře vymaštěný/naolejován (třeba sardinkami), hlavně nakrmen ;)
Raději nepřehánět, krutá jsou rána opilcova :D

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.