Avatar uživatele
Zlatý

Je brindza zdravá? Proč?

Jíte brindzové halušky? Je brindza zdravá?
Jak takové halušky připravujete vy?
Já takto:

http://img.nadapenny.com/…

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Před 2 lety jsem byla na horách a také tam s námi byl slovák.
Udělal nám k obědu halušky tak, jak píše jahoda.
Malé uvařené a zcezené halušky (nočky) smíchal s brynzou, která se teplem roztavila. A přidalo se na malé kousky nakrájené uzené. Byla to pak taková kompaktní moooc dobrá hmota :-).
Mňam :-).
Jen říkal, že brynza kupovaní v Čechách není to pravé :-).

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Vypadají báječně,já dělám menší nočky,ale zase do nich dám i zelí i uzený i bryndzu.A když mi zbydou nočky,jsou skvělé upravené jeko šunklflekle,na cibulce s vajíčkem.


Avatar uživatele

Avatar uživatele
Zlatý

Vypadá to pěkně.

Já brindzové halušky dělávám. V haluškovači těsto rozdělám na malinké kousíčky, přidám brindzu, na drobno nakrájené uzené a vše promíchám. Následně podávám a oblizuji se až za ušima :D
Doplňuji:
Teď se ale stydím... Po přečtení odpovědi ReHu jsem zjistila, že bryndza se píše s tvrdým Y. Docela mne zmátlo i to brynza / bryndza. Myslím, že se píše bryndza, ale možná to vím špatně... :-/


Avatar uživatele
Bronzový

Já bryndzu zbožňuji. Protože u nás není v obchodě ke koupi, tak vždy při cestě do nějakého supermarketu si ji naberu vždycky celé kilo a pak mám týden o dobré papání postaráno. Ale na halušky nikdy nedojde, protože já tu bryndzu stačím vždycky "zpracovat" dřív. :-)
Ovšem, Mirku, to cos nám nabídl na obrázku... to jsou snad nějaké obrovské noky né? To má teda do halušek moc daleko. Ale dala bych si.


Avatar uživatele
Zlatý

Já dělám halušky -do vroucí vody škrábu lžící z prkénka kousky těsta, nechám přejít varem a propláchnu studenou vodou a scedím .V pávni si rozškvařím slaninu nakrájenou na kostičky a do rozškvařené přidám scezené halušky a balíček brynzy,zamíchám a pochoutka je hotová. Co jsem se jich u babičky na Slovensku najedla,ona jich vždy navařila hrnec a jedli jsme je několik dní , druhý den třeba se slaninou a zelím"jejich kapustou".

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.