Avatar uživatele
Zlatý

Jaký má účel podávat při obědě nebo méně často při večeři před hlavním chodem/pokrmem/jídlem polévku ?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Tak trochu horké polévky připraví žaludek na přijímaní další potravy- je to u nás takový zvyk . Říká se polévka je grunt a maso je špunt.
Hlavně v chladnějším období se jedí - přes léto většinou místo polévky přijde nějaký lehký salátek.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Pokud to vezmu ze své zkušenosti, tak po polévce sním méně druhého jídla.Jestliže bez polévky sním 7 knedlíků, tak po polévce jen 5.Takže třeba i tím se kuchařka snaží aby nemusela dělat více druhého jídla.
A ještě na druhou stranu.Pokud mám doma zvířectvo a zabíjím, tak je zbytečné nějaké věci péci, ale je z nich dobrá polévka (játra, ledvinky,žaludek, či méně hodnotné maso).A taková slepičí polévka,tak to je jídlo, které má potřebné kalorie k regeneraci sil.


Avatar uživatele

Osvědčené zvyky předků - jak píše hanulka.
Jinak pokud ti to vadí, stačí odjet do Číny, tam je naopak polévka až na konci chodů.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.