Avatar uživatele
Zlatý

Jak to,že syrový květák po zamrazení slabě zezelenal?Můžu ho ještě uvařit a sníst?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

A tak jakoby zprůsvitněl?
Zmrazila jsi jej pomalu (v domácích podmínkách běžné), takže popraskaly buněčné stěny - po rozmrazení bude ´vodovatý´ a změklý.
Chuťově nic moc, ale škodlivé to není (podobně květák dopadne při uvaření) - smažený už bych z něj nedělal, ale do polívky nebo na mozeček ´dobrý´ - jedovaté to není.
;-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Květák se nemá zmrazovat,ale když musíš,tak chvíli povařím, do poloměka a pak zmrazím.
Čerstvý neomytý květák v perforovaném mikrotenovém sáčku vydrží v chladničce asi deset dní, předvařený se dobře zmrazuje.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.