Avatar uživatele
Zlatý

Jak dostat ven z lahve ztuhlou rybízovou šťávu?

Děkuji za nápady :-)
Doplňuji:
Podařilo se. Zahřát, prošťourat a vytřepat. :-)
Díky.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Ponořit láhev do teplé vody ?

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

teplem. klidně můžeš přidat trochu horké vody do té šťávy, aby to bylo kapalnější


Avatar uživatele
Zlatý

těžko říct, v jaké je to fázi, ale rosol z rybízu by měla rozpustit horká lázeň kolem té lahve
Doplňuji:
taky existují způsoby, jak urazit dno bez střepů, když se to povede ,)
https://www.google.cz/…

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

Deli

Zkoušela jsem, voda měla přes 80, víc se bojím, aby láhve nepraskly. Nepovolila. Že já to nedala do sklenic, mohla jsem mít luxusní džem :-(

Avatar uživatele

anonym

Deli, pokud máš klasickou skleněnou láhev, tak se jí nic nestane. Vezmi vyšší hrnec s malým průměrem dna na dno dej špejle, aby láhev nestála přímo na dně a opatrně zahřívej. Takhle se rozpouští i ztuhlý med. Sklenice mi nikdy nepraskly. Láhve jsem kdysi zavařovala v klasickém zavařovacím hrnci (dělala jsem malinový mošt) a bylo to v pohodě. Ve šťávě Ti prostě zafungoval rybízový pektin, ten má rosolující účinky. Nahřátím by to ale mělo zřídnout. Jen to bude o Tvé trpělivosti.

Avatar uživatele
Zlatý

Deli

Díky, jdu na to...

Avatar uživatele

anonym

Prima. Jsem ráda, že to vyšlo. Zbytečné práce je mi pokaždé líto nejvíc.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.