Avatar uživatele
Pokročilý

Jak brousíte děrovaný kotouč na mlatí masa?

Koupil jsem si elektrický mlýnek na maso a bouhužel jsem zjistil,že ty děrované kotouče a i nůž jsou tupé.Maso bylo spíš víc natrhané,mělněné než aby bylo krásně namleté.V návodu píšou,že kotouče a nůž je samobrusný.Docela by mě zajímalo kdy se,už sám nabrousí.Moc tomu samobrusu nevěřím.Máte s tím nějaké zkušenosti? Předem dík za odpoved
´
http://www.mall.cz/…

Jinač strouhání a cirusovač je v pohodě.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Vlastním el.mlýnek na maso od Fy Zelmer,který používám u zabíjaček a Tvůj ( i můj)problém jsem vyřešil tím,že mezi šnek a nůž vkládám pérovou podložku,která více přitlačí nůž k šajbě(děrovaný kotouč) a tím docílím perfektnímu mletí.Nevím,co je to samobrus,ale po čase dám nůž a šajbu k odborníkovi na přebroušení.Musíš mít obě součástky broušené najednou,jinak to nedává smysl!

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Neplatí vždy "co je psáno,to je dáno".Našel bych firmu,nebo soukromníka,kteří se broušením zabývají.Na nabroušení děrovaného kotoučového nože,se používá tzv.: "magnetka", magnetická horizontální bruska. Je to jediná možnost,aby mlýnek dobře sloužil.


Avatar uživatele
Zlatý

Samobrus je obchodní trik. Při kždém nabroušení šajby / děrovaného kotouče/ je potřeba současně nebrousit i nůž.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.