Avatar uživatele
Houslovyklic

Co způsobuje, že když dám do čaje med, začne se na povrchu vytvářet taková bílá vrstvička?

Jaká látka to dělá a proč? Co to bílé vlastně je?
Doplňuji:
Není to žádná velká vrstva, vypadá to spíš jako taková pěna… Med používám domácí, pasterovaný.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3388 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Můře to být ovlivněno i složením medu. V některých medech bývá zbytkový pyl. Take to může být začínajícím kvašením medu. Používám kvalitní domácí med a nis podobného se mi nikdy nestalo.
Doplňuji:
Možná by to mohlo být způsobeno i tou pasterizací. Důležité je, že určitě nehrozí žádné zdravotní problémy.

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Agneta, jak můžeš dávat do čaje cukr. To je barbarství, tam patří přírodní ovocné šťávy!
K otázce: Není to jedovaté.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Agneta

Jak můžeš dávat do čaje med? Kromě cukru do čaje nic jiného nepatří.

Med je vynikající přírodní produkt a přidáním do čaje (teplejšího jak 42°C) ho
zničíš. Nejzdravější jsou v medu speciální enzymy, a med musí být stáčen za studena. Někteří „medaři-obchodníci“ ho stáčejí za ohřevu, aby byl pěkně tekutý při plnění…na takové pozor ! :D

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek