Avatar uživatele
Pokročilý

Ako vám to vychádza ?

riešim teraz taký príklad a mne furt vyjde 64 a vo výsledkoch je 63. Ak viete, prosím poraďte mi ako sa to počíta.
zadanie:
Koľko ton uhlia bolo vyložených z vagóna, ak nabratie a vysypanie jednej lyžice trvá 1 min 15 s a objem lyžice nakladača je 1,25 m3 ? Vyloženie celého nákladu trvalo 1,5 h (hustota = 700 kg/m3)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

1 min 15s = 75 s
1,5 hod = 5400s
5400 : 75 = 72 lžíc
72 x 1,25 = 90m3
90 x 700 = 63000kg = 63 tun

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Počítal jsem to jinak a vyšlo mi to taky 63
1,5h= 5400s
5400/75 (jedna lžíce) =72 lžic
700*1,25= 875 kg je ve lžíci
875*72=63000 kg

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Vzdělání a práce

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Vzdělání a práce

Zlatý annas 2419
Zlatý Drap 1490
Zlatý quentos 1219
Zlatý mosoj 643
Zlatý hanulka11 567
Zlatý gecco 564
Stříbrný ivzez 539
Zlatý led 528
Zlatý marci1 491
Zlatý Michal Kole 475

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.