Avatar uživatele
Bronzový

Ahoj,mate v oblibe k priprave vareni Solamyl?

Do ceho vseho ho pouzivate ?Je zdravejsi nez mouka?Dik

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

1.přidávám ho při přípravě bramborových knedlíků a hotové šišky těsta před vařením v něm obaluji
2.obaluji v něm maso nakrájené na nudličky, před přípravou číny /před opečením /
3. mám pár receptů na moučník a bábovku, kde se používá místo mouky
moučníky jsou chutné jemné , pro ty co mouku nemohou je to dobrá náhražka.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Myslím si, že zaměnit mouku za Solamyl není možné. Jedná se o bramborový škrob, který se sice používá k podobným účelům jako mouka, ale výsledek je dost odlišný. Na př. k zahuštění omáček je vhodný do "Číny", ale do našich omáček ne a místo mouky k pečení moučníků lze použít, ale zas je výsledek trochu jiný než z mouky. Solamyl přidávám i do bramborového těsta, nebo do tvarohové náplně buchet.


Avatar uživatele
Stříbrný

Solamyl je škrob, Dá se z něj uvařit škrob na škrobení prádla, udělat pudink. Pro lepší chuť a barvu se do mléka přidal žloudek..To nám dělávala maminka když nebyly pudinkové prášky k sehnání. Na Německou specialitu zvanou klouzáky se v něm obalují bramborové knedlíky nebo šišky Obalují se v něm masové nudličky před opečením.Nebo kuličky z mletého masa.Zahuštění omáček a polévek.Přidává se do těsta na sušenky.


Avatar uživatele
Bronzový

Babka ho přidává do číny

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

Sůwa

Hanulko, kdybych chvíli počkala, mohla jsem si ušetřit psaní a jen kliknout na paleček :-)

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.