Avatar uživatele
Pokročilý

aby nepraskaly párky

při ohřívání párků mě kolikrát popraskají,jak v kastrůlku tak v mikrovlnce.Dá se tomu nějak zabránit???

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Musíte se jim věnovat. Pokud je prostě příliš (rychle) zahřejete, prasknou.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Na téma Ohřívání uzenin radí internet toto:

Ohřívání uzenin
Jak poznáme, zda už je ohřívaná uzenina dostatečně prohřátá ? Když ode dna nádoby vyplave k povrchu. Uzeninu bychom měli vkládat do teplé vody (nemá vřít). Šťavnatější a chutnější jsou však uzeniny ohřívané v páře.

Takže já už vím, k čemu je dobrý pařáček ☺


Avatar uživatele
Pokročilý

tenké párky stačí dát do kastrůlku, zalít horkou vodou, zakrýt pokličkou a za pět minut jsou ohřáté.


Avatar uživatele

Bedy běda!
citujem: "Jenže E621 je neurotoxický a potlačuje hormony ovlivňující spalování tuků."

tak to je pekný blud.
E 621 je .... L-glutamát sodný monohydrát, je kryštalická forma sodnej soli kyseliny L-glutamovej, jednej z prirodzených aminokyselín obsiahnutých v živých organizmoch. Je to bezfarebný kryštalický prášok bez vône a miernej mäsovej chuti.

V žiadnom prípade nie toxický a už vôbec nie neurotoxický.

Len tak mimochodom:
dnes už v obchode kúpite bez éčok tak živú pažítku (pokiaľ nie je genetiky modifikovaná).
O párkoch ako takých sa radšej ani nevyjadrujem, to nie je údenina (ak predpokladáme, že údenina je údený mäsový výrobok, takže ockov návod z netu síce môže byť pravdivý, ale iba pre údeniny, a nie pre u nás dostupné párky).


Avatar uživatele
Bronzový

Naříznout, nebo správně odhadnout teplotu a dobu varu...


Avatar uživatele
Stříbrný

Když prasknou v MT tak mi to vůbec nevadí, protože neležejí ve vodě. Prostě je sním prasklé, ale s nezměněnou chutí.


Avatar uživatele
Pokročilý

Nejlepší rada jak dosáhnout, aby párky nepraskaly, je nekupovat je. Věř mi, ušetříš si zdraví...


Avatar uživatele
Zlatý

Párky je dobré nabíchat nebo naříznout - třeba vidličkou nebo nožem. Ale základem je si je hlídat. A je jedno, jestli to ohříváte v mikrovlnce ve vodě či páře.

Ono jsou párky a párky.
Ono takové ty ze super/hypermarketu často jsou napchaté sojou či hrachovou kaší a aby to hezky vonělo a chutnalo, tak se tam dá E621 (glutamát sodný) a aby to mělo hezkou barvičku E120 (karmín).

Jenže E621 je neurotoxický a potlačuje hormony ovlivňující spalování tuků.
A E120 to je získané z broučků Dactyloptius Coccus a má rakovinotvorné účinky a dokonce může stát i za dětskou hyperaktivitou.

Ale párky od pořádného řezníka by snad tohle obsahovat neměly. Ikdyž já párky už safra dlouho neměl...

Zdroj: http://www.emulgatory.cz


Avatar uživatele
Zlatý

..a nebo je žrát syrové .) ..ale jinak se nejvíce shoduju s odpomass, je to krutá pravda.


Avatar uživatele
Stříbrný

Ohřívat ve vodě teplé do 80°C jinak je pára která vznikne pod střívkem potrhá.


Avatar uživatele
Pokročilý

Párek z masa neprasklá hned po zahřátí tak jako párek z masokostní moučky.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Vaření párků zajímalo již předchozí uživatele.

http://www.odpovedi.cz/…

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.