Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 22.leden 14:04

Máte nějaký zaručený postup na výrobu domácí zmrzliny?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Jedná se mi o výrobu ve zmrzlinovači. Nechce tuhnout (nádoba byla namražena dostatečně, směs je také dostatečně vychlazena). Jde mi o klasickou smetanovou zmrzlinu – a la KFC nebo Ruská. Jakou má mít směs konzistenci? Neexistuje něco podobného jako je zpevňovač na šlehačku? Díky za rady.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 22.leden 14:40

Máte nějaký zaručený postup na výrobu domácí zmrzliny?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Jedná se mi o výrobu ve zmrzlinovači. Nechce tuhnout (nádoba byla namražena dostatečně, směs je také dostatečně vychlazena). Jde mi o klasickou smetanovou zmrzlinu – a la KFC nebo Ruská. Jakou má mít směs konzistenci? Neexistuje něco podobného jako je zpevňovač na šlehačku? Díky za rady.
Doplňuji:
Recept je naprosto jednoduchý. 30% šlehačka – 3ks, 1 slazené kondenzované mléko – Salko, vanilková esence nebo vnitřek z vanilkového lusku. Šlehačku ušlehat, přidat Salko a vanilku. Dát zmrazit. V mrazničce normálně bez problémů. Ale já ji neušlehala a myslela jsem si, že to udělá ten přistroj. Tak máme akorát skvěle vychlazený smetanový koktejl, ale „zahustila“ jsem to pěti banány, takže uvídím. Teď se kroutí ve zmrzlinovači.
Zajímá mě, pokud ho někdo používá, jakou konzistenci tam dává a za jak dlouho je zmrzka asi hotová.