Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 20.září 7:58

Je potřeba na pronájem nemovitosti živnostenský list?

Finance a podnikání – Ostatní finance a podnikání

Pokud si někdo pronajme např. ubytovnu, následně ji pronajímá dál, potřebuje na to živnostenský list? Pokud ano, tak jaký? Jak je to s odvodem daní?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 20.září 9:36

Je potřeba na pronájem nemovitosti živnostenský list?

Finance a podnikání – Ostatní finance a podnikání

Pokud si někdo pronajme např. ubytovnu, následně ji pronajímá dál, potřebuje na to živnostenský list? Pokud ano, tak jaký? Jak je to s odvodem daní?
Doplňuji:
Děkuji za odpovědi. Jedná se o to, že známej padl na inzerát, že někdo pronajme celou ubytovnu, on by si jí do pronájmu vzal, ale neví právě jestli k tomu, aby ji mohl dál pronajímat, např. dělníkům, tak jestli potřebuje ten ŽL. No on má podmínku, tak by ŽL. nedostal.

  • iv- nic si z toho nedělejte, já jsem studovala, ale v době, kdy, žádné ŽL nebyli, tedy vlastně akorát se to podnikání u nás rozjíždělo, ale o tom jsme se moc neučili,,jeli jsme pořád podle starého dobrého komunistického konceptu.

Já osobně jsem si myslela, že je to tak, že pokud si to dotyčný pronajme za účelem dalšího pronájmu, tak na to ten živnostenský list potřebuje. Hlavně, jak píše Andělé, bude to určitě spojené i s ostatními službami, jako je praní, úklid, možná i nějaké občerstvení(párek v rohlíku, houska, hamburger, atd..) Takže když ne na to ubytování, tak na tohle by ten ŽL potřeboval, tedy aspoň já to tak vidím.

Každopádně ještě jednou díky.