Zeptal/a se – 7.březen 18:34
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Pro kterou ze 2 variant platí toto rčení? Když je TUK vrostlý DO MASA, anebo když je MASO DO TUKU? Dle mého názoru platí varianta, když MASO DO TUKU, neb maso roste, prorůstá v tom pravém smyslu slova. Tuk ne. Ale většina populace (alespoň v mém okolí) nazve bůček dobře prorostlým, když je v něm hodně tuku, ne hodně masa… Chutná nám samozřejmě oboje, ale máme dilema a zajímá nás názor dalších lidí…
Zeptal/a se – 7.březen 19:03
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Pro kterou ze 2 variant platí toto rčení? Když je TUK vrostlý DO MASA,
anebo když je MASO DO TUKU? Dle mého názoru platí varianta, když MASO DO
TUKU, neb maso roste, prorůstá v tom pravém smyslu slova. Tuk ne. Ale
většina populace (alespoň v mém okolí) nazve bůček dobře prorostlým,
když je v něm hodně tuku, ne hodně masa… Chutná nám samozřejmě oboje,
ale máme dilema a zajímá nás názor dalších lidí…
Doplňuji:
Pro Hanulku a DěduPéťu: TUK NEROSTE, ale NABÝVÁ. Nemá přece vlákno…
Pro Elk: naprosto souhlasím. Skvělý příklad s tou slaninou, ale když se
zeptáš lidí, tak ti řeknou, že za „dobře prorostlou slaninu“
považují s hodně velkým podílem té tučné složky…
Anebo že by měl pravdu Kerberus?