Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 7.březen 18:34

„Prorostlý bůček“ – která varianta definice platí?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Pro kterou ze 2 variant platí toto rčení? Když je TUK vrostlý DO MASA, anebo když je MASO DO TUKU? Dle mého názoru platí varianta, když MASO DO TUKU, neb maso roste, prorůstá v tom pravém smyslu slova. Tuk ne. Ale většina populace (alespoň v mém okolí) nazve bůček dobře prorostlým, když je v něm hodně tuku, ne hodně masa… Chutná nám samozřejmě oboje, ale máme dilema a zajímá nás názor dalších lidí…

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 7.březen 19:03

„Prorostlý bůček“ – která varianta definice platí?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Pro kterou ze 2 variant platí toto rčení? Když je TUK vrostlý DO MASA, anebo když je MASO DO TUKU? Dle mého názoru platí varianta, když MASO DO TUKU, neb maso roste, prorůstá v tom pravém smyslu slova. Tuk ne. Ale většina populace (alespoň v mém okolí) nazve bůček dobře prorostlým, když je v něm hodně tuku, ne hodně masa… Chutná nám samozřejmě oboje, ale máme dilema a zajímá nás názor dalších lidí…
Doplňuji:
Pro Hanulku a DěduPéťu: TUK NEROSTE, ale NABÝVÁ. Nemá přece vlákno… Pro Elk: naprosto souhlasím. Skvělý příklad s tou slaninou, ale když se zeptáš lidí, tak ti řeknou, že za „dobře prorostlou slaninu“ považují s hodně velkým podílem té tučné složky…

Anebo že by měl pravdu Kerberus?