Avatar uživatele
Pokročilý

"Prorostlý bůček" - která varianta definice platí?

Pro kterou ze 2 variant platí toto rčení? Když je TUK vrostlý DO MASA, anebo když je MASO DO TUKU? Dle mého názoru platí varianta, když MASO DO TUKU, neb maso roste, prorůstá v tom pravém smyslu slova. Tuk ne. Ale většina populace (alespoň v mém okolí) nazve bůček dobře prorostlým, když je v něm hodně tuku, ne hodně masa... Chutná nám samozřejmě oboje, ale máme dilema a zajímá nás názor dalších lidí...
Doplňuji:
Pro Hanulku a DěduPéťu: TUK NEROSTE, ale NABÝVÁ. Nemá přece vlákno... Pro Elk: naprosto souhlasím. Skvělý příklad s tou slaninou, ale když se zeptáš lidí, tak ti řeknou, že za "dobře prorostlou slaninu" považují s hodně velkým podílem té tučné složky...

Anebo že by měl pravdu Kerberus?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Maso je bílkovina,která může být prorostlá určitým množstvím tuku (kotleta,plec,krkovice atd.)

Když vezmu ale slaninu,tak jde o uzené sádlo,do něhož naopak prorůstají kousky masa.

Záleží na tom,z které části vepře se maso bere.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Napřed je maso a krmením nabývá tuk vepři se krmí do120-140 těm se říká šunkáci nad 140 a výš sádelňáci.když vepř začíná je bez tuku má jen svalovinu až pak narůstá tuk.


Avatar uživatele
Stříbrný

Myslím si, že je to tak, že tukem prorostlo maso. Tuk předse neroste, ale ukládá se. To je stejné jako prorostlá slanina - jeden, dv proužky masa a je krásně prorostlá.


Avatar uživatele
Zlatý

já bych řekla také ,že tuk vrůstá do masa

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.