Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 22.leden 19:56

Jak vidí noční oblohu zvířata nebo živočichové, kteří mají mnohokrát lepší zrak než lidé?

Příroda a životní prostředí – Zvířata a ptactvo

Asi se plno zvířat na noční oblohu ani vůbec nedívá, hlavně ty, co mají tak skvělý zrak (jako ptáci), ale to je jedno. O to nejde.

Některá zvířata mají stokrát i tisíckrát lepší zrak jak lidé a nejen pokud jde o vidění do dálky, ale třeba o zpracování jiných barev, záření, UV, citlivější na světlo, víc očí, jiné zrakové systémy. Mohly by tedy i noční oblohu vidět detailněji, lépe, třeba jako když se člověk dívá vesmírnými a speciálními dalekohledy?
Někteří ptáci vidí detailně svou koříst několik km pod sebou. Jak tedy jejich zrak může vidět vesmír? Vidí to celé detailněji, vidí mlhoviny, jasnější hvězdy a víc hvězd?

A mohou některá zvířata vidět hvězdy nebo planety i přes denní oblohu (nebo dokonce mraky)?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 23.leden 12:33

Jak vidí noční oblohu živočichové, kteří mají mnohokrát lepší zrak než lidé?

Příroda a životní prostředí – Zvířata a ptactvo

Asi se plno zvířat na noční oblohu ani nedívá, hlavně ty, co mají tak skvělý zrak (jako ptáci), ale to je jedno. O to nejde.

Některá zvířata mají mnohonásobně lepší zrak jak lidé a nejen pokud jde o vidění do dálky, ale třeba o zpracování jiných barev, záření, UV, citlivější na světlo, víc očí, jiné zrakové systémy. Mohou i noční oblohu vidět detailněji, lépe, třeba jako když se člověk dívá vesmírnými a speciálními dalekohledy?
Někteří ptáci vidí detailně drobnou koříst několik km pod sebou. Jak tedy jejich zrak může vidět vesmír? Vidí to celé detailněji, vidí mlhoviny, jasnější hvězdy a víc hvězd?

A mohou některá zvířata vidět hvězdy nebo planety i přes denní oblohu?