Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 14.říjen 18:01

Jaký má smysl tvrzení „za peníze si zdraví nekoupíš“?

Kultura a společnost – Etiketa

Jaký má smysl tento argument? V jakém smyslu to může někdo tvrdit? Ano, je to v podstatě pravda že když má někdo třeba rakovinu, tak už mu peníze moc nepomůžou. Jaký má ale smysl když se člověk touto frází neustále ohání? Abych to zasadil do kontextu… Dejme tomu že člověk řekne „budu na sobě teď hodně pracovat, abych měl v budoucnu hodně peněz“ a druhý člověk mu na to odvětí „za peníze si ale zdraví nekoupíš“. A co to s tím má společného? Když člověk nebude mít peníze tak bude zdravější? taky ne, tak jakou to má s tím souvislost? Je to stejný nesmysl stejně jako kdyby někdo řekl „naučím se další cizí jazyk“ a druhý člověk mu řekl „ale když budeš umět víc jazyků tak si tím na zdraví nepřilepšíš“. Nebo „budu se starat o zahradu a pěstovat na ní květiny“ „ale zahrada s květinami ti zdraví nepojistí“ úplně stejná nepatřičná odpověď typického nic nepřejícího závistivého člověka který závidí že se druhý o něco snaží nebo na něčem pracuje. Titanik byl také plný zdravých lidí a bylo jim to úplně k ho*nu. Těším se na vaše názory, hezký den.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 14.říjen 19:20

Jaký má smysl tvrzení „za peníze si zdraví nekoupíš“?

Kultura a společnost – Etiketa

Jaký má smysl tento argument? V jakém smyslu to může někdo tvrdit? Ano, je to v podstatě pravda že když má někdo třeba rakovinu, tak už mu peníze moc nepomůžou. Jaký má ale smysl když se člověk touto frází neustále ohání? Abych to zasadil do kontextu… Dejme tomu že člověk řekne „budu na sobě teď hodně pracovat, abych měl v budoucnu hodně peněz“ a druhý člověk mu na to odvětí „za peníze si ale zdraví nekoupíš“. A co to s tím má společného? Když člověk nebude mít peníze tak bude zdravější? taky ne, tak jakou to má s tím souvislost? Je to stejný nesmysl stejně jako kdyby někdo řekl „naučím se další cizí jazyk“ a druhý člověk mu řekl „ale když budeš umět víc jazyků tak si tím na zdraví nepřilepšíš“. Nebo „budu se starat o zahradu a pěstovat na ní květiny“ „ale zahrada s květinami ti zdraví nepojistí“ úplně stejná nepatřičná odpověď typického nic nepřejícího závistivého člověka který závidí že se druhý o něco snaží nebo na něčem pracuje. Titanik byl také plný zdravých lidí a bylo jim to úplně k ho*nu. Těším se na vaše názory, hezký den.
Děkuji IceT za dobrou odpověď, která mi jako jedna z mála dává celkem smysl. 🙂

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 14.říjen 19:42

Jaký má smysl tvrzení „za peníze si zdraví nekoupíš“?

Kultura a společnost – Etiketa

Jaký má smysl tento argument? V jakém smyslu to může někdo tvrdit? Ano, je to v podstatě pravda že když má někdo třeba rakovinu, tak už mu peníze moc nepomůžou. Jaký má ale smysl když se člověk touto frází neustále ohání? Abych to zasadil do kontextu… Dejme tomu že člověk řekne „budu na sobě teď hodně pracovat, abych měl v budoucnu hodně peněz“ a druhý člověk mu na to odvětí „za peníze si ale zdraví nekoupíš“. A co to s tím má společného? Když člověk nebude mít peníze, tak bude zdravější? Taky ne, tak jakou to má s tím souvislost? Je to stejný nesmysl, jako kdyby někdo řekl „naučím se další cizí jazyk“ a druhý člověk mu řekl „ale když budeš umět víc jazyků, tak si tím na zdraví nepřilepšíš“. Nebo „budu se starat o zahradu a pěstovat na ní květiny“ „ale zahrada s květinami ti zdraví nepojistí“ úplně stejná nepatřičná odpověď typického nic nepřejícího závistivého člověka, který závidí, že se druhý o něco snaží nebo na něčem pracuje. Titanik byl také plný zdravých lidí a bylo jim to úplně k ho*nu. Těším se na vaše názory, hezký den.
Děkuji IceT za dobrou odpověď, která mi jako jedna z mála dává celkem smysl. 🙂