Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 6.listopad 14:38

jan na zápach zatuchliny v chladném období

Bydlení a zahrada – Opravy a údržba

Každý podzim a zimu nám začne nábytek který stojí u vnějších zdí v bytě jakoby zatouchat. Hnusně to páchne a nedá se to ničím překrýt, ikdyž tam není viditelná plíseň. Dá se tomu nějak předejít, nebo ten pach odstranit? Je mi jasné, že je to vlhkem, že se na nábytek nedostane teplo. Jak to řešíte vy?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 6.listopad 16:26

jan na zápach zatuchliny v chladném období

Bydlení a zahrada – Opravy a údržba

Každý podzim a zimu nám začne nábytek který stojí u vnějších zdí v bytě jakoby zatouchat. Hnusně to páchne a nedá se to ničím překrýt, ikdyž tam není viditelná plíseň. Dá se tomu nějak předejít, nebo ten pach odstranit? Je mi jasné, že je to vlhkem, že se na nábytek nedostane teplo. Jak to řešíte vy?
Doplňuji:
na zateplení domu bohužel není dostatek financí, topíme krbem, takže vzduch tím pádem vysoušíme, i když ne všude a dostatečně. Větrám celý dům, ale v zimním období, kdy okolní domy topí především uhlím, se moc dlouho větrat nedá, protože to potom zapáchá celý barák kouřem z komínů. Už jsem musela vyhodit dvě kanape, třetí jsem dala asi 10cm od zdi, ale stejně už zase smrdí tou zatuchlinou. Myslela jsem, jestli někdo nemá nějakou radu, vychytávku, jak už problém dodatečně vyřešit. Např. nějaký odvětrávací systém, něco jako drenážní roura, co se dává před nopovou folii, nebo tak něco. Jestli někdo nevymyslel něco, co by vysoušelo vlhko za nábytkem třeba. Co by fungovalo.