Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 6.červen 10:15

Jak se řeší zpětný průnik vody kanalizací, při povodni ?

Aktuality a zábava – Aktuality

Na principu spojených nádob lze čekat, že povodňová voda může do kanalizace na nechráněném místě natéci a na „chráněném“ vytéci. Typicky – zabedníte dům, dveře i okna a ono Vám to vyteče vevnitř záchodem v přízemí. Řeší se to nějak i u těch mobilních stěn ? Například při pohledu na Karlův most (z webkamery) http://webcam­.pis.cz/Upload/vi­deochb1.jpg je vidět, dole v pravo na obrázku protipovodňová stěna, kdy některé domy na Kampě „byly obětovány“. Myslíte si, že se to nějak řeší, nebo by tudy voda tekla vesele dál do města ?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 6.červen 10:54

Jak se řeší zpětný průnik vody kanalizací, při povodni ?

Aktuality a zábava – Aktuality

Na principu spojených nádob lze čekat, že povodňová voda může do kanalizace na nechráněném místě natéci a na „chráněném“ vytéci. Typicky – zabedníte dům, dveře i okna a ono Vám to vyteče vevnitř záchodem v přízemí. Řeší se to nějak i u těch mobilních stěn ? Například při pohledu na Karlův most (z webkamery) http://webcam­.pis.cz/Upload/vi­deochb1.jpg je vidět, dole v pravo na obrázku protipovodňová stěna, kdy některé domy na Kampě „byly obětovány“. Myslíte si, že se to nějak řeší, nebo by tudy voda tekla vesele dál do města ?
Doplňuji:
Ano, o zpětných klapkách na výstupu odlehčovacích komor vím, za dvěma jsem i osobně byl. Ale povrchové kanály (tam kam teče dešťovka z ulice) žádnou klapku nemají, a stejně tak Váš záchod doma žádnou zpětnou klapku nemá. No nic, do příští povodně snad zase 100let ;)