Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.červenec 15:37

Pozitivní rasista je podle mě nesmysl. První to specifikuj, ale já si pod tím nedokážu nic představit. Už jen to pojmenování „rasismus“ je negativní samo od sebe. Existuje pozitivní diskriminace (i když i to je podle mě trochu blbost) a ta snád může mít i pozitivní podobu. Protože diskriminace znamená „jen“ rozlišování/roz­dělování a taky odlišný přístup ke konkrétní odlišné skupině.
Tudíž si pleteš rasismus s diskriminací.

Pomoc KONKRÉTNÍM lidem, nemá co dělat rasismem (ani diskriminací). Můžeš pomáhat lidem s konkrétního náboženství, chudým, v konkrétním oblastem, podle některé skupiny a zaměstnání, dokonce i podle rasy. Ale nenazýval bych to diskriminací. Pokud je někdo znevýhodněný nebo prostě v horší situaci, tak mu někteří poskytují určitou formu pomoci. Dokonce se někteří sami můžou rozhodnout že budou podporovat určitou skupinu lidí (třeba i rasu)… To je úplně jedno – pokud tím nenapadají druhou stranu. Že chce NĚKOMU někdo pomoci není podle mě žádná diskriminace ani pozitivní. Obecně je to totiž též chápáno negativně a takové pojmenování není vhodné ani nejpřesnější… to pak můžeš každou takovou pomoc nazvat diskriminací (protože každá se zaměřuje na něco/někoho konkrétního). Co pomoc chudým? To je taky rozdělení společnosti na chudé a bohaté a pomáhá/přispívá se chudým (rozlišuje se – tedy diskriminace… říkám, že to je nesmyslné pojmenování).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.červenec 15:42

Pozitivní rasista je nesmysl. První to specifikuj, ale já si pod tím nedokážu nic představit. Už jen to pojmenování „rasismus“ je negativní samo od sebe a pozirivně to vnímat nejde (rasismus je přímo nenávist ke konkrétní rase). Existuje pozitivní diskriminace (i když i to je podle mě trochu blbost) a ta snad může mít i pozitivní formu. Protože diskriminace znamená „jen“ rozlišování/roz­dělování a taky odlišný přístup ke konkrétní odlišné skupině.
Tudíž si pleteš rasismus s diskriminací.

Pomoc KONKRÉTNÍM lidem, či spíše skupině, nemá co dělat rasismem (ani diskriminací). Můžeš pomáhat lidem s konkrétního náboženství, chudým, v konkrétním oblastem, podle některé skupiny a zaměstnání, dokonce i podle rasy. Ale nenazýval bych to diskriminací. Pokud je někdo znevýhodněný nebo prostě v horší situaci, tak mu někteří poskytují určitou formu pomoci. Dokonce se někteří sami můžou rozhodnout že budou podporovat určitou skupinu lidí (třeba i rasu)… To je úplně jedno – pokud tím nenapadají druhou stranu a nedělají něco na její úkor. Že chce NĚKOMU někdo pomoci není podle mě žádná diskriminace ani pozitivní. Obecně je to totiž též chápáno negativně a takové pojmenování není vhodné ani nejtrefnější… to pak můžeš každou takovou pomoc nazvat diskriminací (protože každá se zaměřuje na něco/někoho konkrétního). Co pomoc chudým? To je taky rozdělení společnosti na chudé a bohaté a pomáhá/přispívá se chudým (rozlišuje se – tedy diskriminace… říkám, že to je nesmyslné pojmenování).