Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.říjen 19:47

Té je hodně druhů…ale zde ta moje…
350g kysaného zelí(může být i míň)
2 středně velké brambory
1 klobásu
1 smetanu ke šlehání
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
2 lžičky majoránky
1/2 lžičky kmínu
2 kuličky nového koření
1 bobkový list

Postup:

Zelí zaliju vodou a dám vařit.Přidám koření,kmín,ma­joránku,nové koření,bobkový list.Asi po 15 minutách vaření přidám nakrájené brambory a klobásku a ještě dalších zhruba 20 minut pozvolna vařím.
Ve smetaně a troše vody rozmíchám mouku a zahustím kyselici.Dochutím solí,pepřem.
Podávám s chlebem.
Nech si chutnat

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.říjen 19:57

Té je hodně druhů…ale zde ta moje…
350g kysaného zelí(může být i míň)
2 středně velké brambory
1 klobásu
1 smetanu ke šlehání
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
2 lžičky majoránky
1/2 lžičky kmínu
2 kuličky nového koření
1 bobkový list

Postup:

Zelí zaliju vodou a dám vařit.Přidám koření,kmín,ma­joránku,nové koření,bobkový list.Asi po 15 minutách vaření přidám nakrájené brambory a klobásku a ještě dalších zhruba 20 minut pozvolna vařím.
Ve smetaně a troše vody rozmíchám mouku a zahustím kyselici.Dochutím solí,pepřem.
Podávám s chlebem.
Nech si chutnat
Doplňuji:
Říká se jí couračka