Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.únor 20:24

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.únor 20:33

To není příliš jednoduchá otázka a každá odpověď je svým způsobem trochu zkreslující. Leč, podle toho, co znám z Bible, je to právě ten člověk, který „věří v Boha“, jen proto, aby se nedostal do pekla. Proč? Protože je to svým způsobem pokrytec, alibista, který možná ani v Boha nevěří, nežije tak, jak Bůh chce, ale tvrdí, že je křesťan, aby si tu vstupenku do toho nebe nějak zajistil. To dělala přeci celá středověká církev. Lidé žili často hůř než pohané, ale každý chodil do kostela a každý „věřil“, aby nešel do pekla.

Ten kdo věří, nebo se k Bohu obrací, jen když je mu těžko, může být také pokrytec, ale také to může být naopak člověk, který svůj smysl života upřímně hledá. Nebo člověk, kterého Bůh provedl zkouškou. Nemusí to být vždycky špatně.

A člověk, který v Boha vůbec nevěří? Záleží proč v něj nevěří. Jsou lidé, kteří v Boha nevěří, protože o něm nikdy neslyšeli, nečetli Bibli (ani třeba neměli možnost) a nebo o něm dostali zkreslené překroucené informace. O takových je v Bibli psáno, že nebudou souzeni podle toho, jestli věří nebo nevěří, ale podle svých skutků.