Odpověděl/a – 24.leden 23:31
Vhodný příjem bílkovin je minimálně 1g na 1 kg hmotnosti denně.
Z mléčných výrobků tělo mnoho nezíská, doplňte jinak (vejce,
luštěniny), protein, proteinové kaše…)..
Při nedostatku bílkovin může být člověk z malnutrice obézní, při
nedostatku albuminu mohou otékat nohy…
Ze 100 g kuřecího masa získáte asi 20 – 25 g bílkovin.
Naši předkové měli maso 1 – 2× týdně (někteří ani to ne)
Ti, co se cpali masem, zvěřinou (šlechta) mívali dnu :D.
Odpověděl/a – 24.leden 23:33
Vhodný příjem bílkovin je minimálně 1g na 1 kg hmotnosti denně.
Z mléčných výrobků tělo mnoho nezíská, doplňte jinak (vejce,
luštěniny), protein, proteinové kaše…)..
Při nedostatku bílkovin může být člověk z malnutrice obézní, při
nedostatku albuminu mohou otékat nohy, záněty, nádory.......
Ze 100 g kuřecího masa získáte asi 20 – 25 g bílkovin.
Naši předkové měli maso 1 – 2× týdně (někteří ani to ne)
Ti, co se cpali masem, zvěřinou (šlechta) mívali dnu :D.