Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.leden 11:00

  1. Za jak dlouhou dobu? Ještě posečkej, však ona zmrzne!
  2. Kde je umístěnej ten teploměr a jak vám těsní okna? Neprofukuje na colu teplo z baráku?

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.leden 11:11

  1. Za jak dlouhou dobu? Ještě posečkej, však ona zmrzne!
  2. Kde je umístěnej ten teploměr a jak vám těsní okna? Neprofukuje na colu teplo z baráku?

Gecco, mám zkušenost, že při –10 a více se PETka se syceným nápojem většinou „natáhne“ (změní objem), přičemž CO2, kterej opustil nápoj při jeho zamrazování, se v plynném stavu drží zevnitř při stěně flašky, zatímco uprostřed ní je následně zmrzlej, už nesycenej nápoj! Ale určitě rozhodující bude tloušťka, tedy kvalita pevnosti tý PETky.
Můžeme pak PETku buď otevřít a nechat CO2 uniknout, anebo nápoj ve stéle uzavřený PETce rozmrazíme, čímž CO2 se do něj vrátí a máme opět sycenej nápoj v jinak strukturované, tedy „roztažené“ PETce ;)