Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.prosinec 5:22

Ano, odpověď Keplera je zcela správná.
Chlór je plyn, voda ve vodárnách se tedy většinou nechá jemně probublávat tímto plynem.
V menších vodojemech a studnách se k potlačení bakteriálního množení ve vodě používají chlornany – ve vodě rozpuštěné soli chlornanu sodného nebo chlornanu stříbrného.
Případné vyšší dávkování poznáš typickým chlórovým zápachem nad hladinou čerstvě napuštěné vody (např. do sklenky).
Vyšší dávkování se použije jen v případě kontaminace vody nebezpečnými bakteriemi anebo viry. A bílý „šum“, který ustupuje, jsou skutečně jen jemné vzduchové bublinky.
Každá běžná voda obsahuje i vzduch, v různém množství. A pokud máš na výtokové trubce vodovodní baterie takzvaný perlátor, je ten určen právě k provzdušňování vody, kdy je tím vytvářen dojem vydatnějšího toku vody. Díky tomuto dojmu dochází i k lepším oplachům s menší spotřebou vody.
Konečně i při ohřevu nebo i vaření vody se nejprve objevují bublinky vzduchu ve vodě,
dojde-li k varu, jsou to už spíš bublinky páry, která se trošku zchlazená nad hladinou mění v mlžný opar. Tož tak…:o)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.prosinec 5:54

Ano, odpověď Keplera je zcela správná.
Chlór je plyn, voda ve vodárnách se tedy většinou nechá jemně probublávat tímto plynem.
V menších vodojemech a studnách se k potlačení bakteriálního množení ve vodě používají chlornany – ve vodě rozpuštěné soli chlornanu sodného nebo chlornanu stříbrného.
Případné vyšší dávkování poznáš typickým chlórovým zápachem nad hladinou čerstvě napuštěné vody (např. do sklenky).
Vyšší dávkování se použije jen v případě kontaminace vody nebezpečnými bakteriemi anebo viry. A bílý „šum“, který ustupuje, jsou skutečně jen jemné vzduchové bublinky.
Každá běžná voda obsahuje i vzduch, v různém množství. A pokud máš na výtokové trubce vodovodní baterie takzvaný perlátor, je ten určen právě k provzdušňování vody, kdy je tím vytvářen dojem vydatnějšího toku vody. Díky tomuto dojmu dochází i k lepším oplachům s menší spotřebou vody.
Konečně i při ohřevu nebo i vaření vody se nejprve objevují bublinky vzduchu ve vodě,
dojde-li k varu, jsou to už spíš bublinky páry, která se trošku zchlazená nad hladinou mění v mlžný opar. Tož tak…:o)

Co se týče rozsáhlé odpovědi Founda, jde o působení spíše nadměrného množství chlórových přípravků výjimečně ve vodě, ale hlavně v barvách, umělých pryskyřicích, v zelenině, ovoci a v jiných potravinách vinou špatného ovzduší blízko továren a chemických skladů atd. atd.
Na ucpávání cév a jeho důsledků má pochopitelně větší vliv množství tuku ve stravě než vícemíně stopová množství chlóru, zachycovaného v organizmu živočichů, tedy i lidí, a rovněž stav cévních stěn, jejichž tloušťka i elasticita v posledních desetiletích významně slábne díky výraznému snižování množství vitamínů a stopových prvků v rostlinných produktech naší potravy. Půdy pro rostlinné pěstění začínají být již vyčerpané, často jsou doplňovány jen přísady pro růst rostlin, nikoliv pro minerální a vitamínový obsah.

Zdroj: Jsem lékař kardiologie a cévních nemocí.