Odpověděl/a – 19.listopad 19:48
Použila bych troubu na teplotu kolem 100 °C. Peču tak např. kachnu ve skleněné míse z jenského skla s poklopem. Dám ji do studené trouby bez podlití a troubu neotvírám. Až za 2, 5 – 3,5 hodiny troubu otevře a vyzkouším. Záleží samozřejmě na velikosti kachny. Maso je měkké, sundám vrchní poklop a nechám chvíli zčervenat.
Pročtěte si recept.
http://hobby.idnes.cz/dokonalou-kachnu-upece-i-absolutni-zacatecnik-f41-/hobby-domov.aspx?c=A110723_201656_hobby-domov_mce
Stejně tak kuře, krůtí, vepřové, guláš. Ale celé hovězí jsem ještě nezkoušela.
Na plynu bych hrnec nenechala bez dozoru. Plamínek plynu může průvanem zhasnout, vyvařit se tekutina, přetéct atd.
Odpověděl/a – 19.listopad 20:00
Použila bych troubu s teplotou nastavenou v rozmezí 80–90 °C.
Peču tak např. kachnu ve skleněné míse z jenského skla s poklopem. Dám
ji do studené trouby bez podlití a nastavím teplotu na 120 °, troubu
neotvírám. Až za 2, 5 – 3,5 hodiny troubu otevřu a vyzkouším měkkost
masa. Záleží samozřejmě na velikosti kachny. Maso je měkké, sundám
vrchní poklop a nechám chvíli zčervenat.
Pročtěte si recept.
http://hobby.idnes.cz/dokonalou-kachnu-upece-i-absolutni-zacatecnik-f41-/hobby-domov.aspx?c=A110723_201656_hobby-domov_mce
Stejně tak kuře, krůtí, vepřové, guláš. Ale hovězí vcelku jsem ještě nezkoušela.
Na plynu bych hrnec nenechala bez dozoru. Plamínek plynu může průvanem zhasnout, vyvařit se tekutina, přetéct atd.