Avatar uživatele
paul1

Jak pomalu vařit maso bez „pomalého hrnce“?

Dobrý večer, chtěl bych vyzkoušet metodu pomalého vaření, ale nemám k dispozici „pomalý hrnec“. Poradí někdo jak to
udělat bez něho např. na plynovém sporáku? Díky předem, Pavel

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, dudu před 2707 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Použila bych troubu s teplotou nastavenou v rozmezí 80–90 °C.
Peču tak např. kachnu ve skleněné míse z jenského skla s poklopem. Dám ji do studené trouby bez podlití a nastavím teplotu na 120 °, troubu neotvírám. Až za 2, 5 – 3,5 hodiny troubu otevřu a vyzkouším měkkost masa. Záleží samozřejmě na velikosti kachny. Maso je měkké, sundám vrchní poklop a nechám chvíli zčervenat.

Pročtěte si recept.
http://hobby.id­nes.cz/dokona­lou-kachnu-upece-i-absolutni-zacatecnik-f41-/hobby-domov.aspx?c=A110723­_201656_hobby-domov_mce

Stejně tak kuře, krůtí, vepřové, guláš. Ale hovězí vcelku jsem ještě nezkoušela.

Na plynu bych hrnec nenechala bez dozoru. Plamínek plynu může průvanem zhasnout, vyvařit se tekutina, přetéct atd.

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

„Pomalý“ hrnec je jen další vysavač na peníze, který se veze na současné módě pomalého vaření. Naprostý nesmysl. Pokud nemáš k dispozici elektrickou troubu, což je jinak jeden z nejdražších způsobů tepelné úpravy, pak použij to co máš k dispozici. Součástí vybavení plynového sporáků bývá i litinový tál, ten polož na nejmenší hořák a pusť jen tolik plynu, aby obsah hrnce nevřel, jen se pomalu převaloval. Většinou stačí i plyn na minimum.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

… „pomalý hrnec“ je blbost, jen marketinkový tah, odjakživa, když chtěl mít člověk dobrý vývar, tak se „táhl“ – vařil se na takovou teplotu, aby se nevařilo klokotem, a toho lze docílit jakýmkoliv druhem topení – elektrika, plyn > regulací teploty, na starých sporácích rychlostí a velikostí polínek …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek