Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.říjen 11:55

Jak píše dubraro, tohle se moc nedá srovnávat. Camembert, společně například s Brie, je jeden z typů sýrů s bílou plísní (netřeba se určitě zmiňovat o sýrech holanského typu, sýrů s modrou plísní a další typy sýrů).

Hermelín je český název pro typ camembert, podobně jako u našich bratrů Slováků používají označení „encián“.

Pokud by byla Tvoje otázka položena tak, jestli mám raději české hermelíny nebo francouzské camemberty, tak určitě raději ty francouzské. Ale osobně ujíždím na německé alternativě, sýr s bílou plísní, pod níž je ještě malá růžová vrstvička. Měkkoučký jako máslo, o něco slanější :)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.říjen 11:58

Jak píše dubraro, tohle se moc nedá srovnávat. Camembert, společně například s Brie, je jeden z typů sýrů s bílou plísní (netřeba se určitě zmiňovat o sýrech holanského typu, sýrů s modrou plísní a další typy sýrů).

Hermelín je český název pro typ camembert, respektive napodobeninu toho originálního. Podobněto mají naši slovenští bratři, používají označení „encián“.

Pokud by byla Tvoje otázka položena tak, jestli mám raději české hermelíny nebo francouzské camemberty, tak určitě raději ty francouzské. Ale osobně ujíždím na německé alternativě – ROUGETTE, sýr s bílou plísní, pod níž je ještě malá růžová vrstvička. Měkoučký jako máslo, o něco slanější :)