Odpověděl/a – 18.říjen 21:39
Pití alkoholu není prospěšný ničemu, ani zdravý. Alkohol může
posloužit jako nosič, který „přinese“ přímo do jater třeba nějaký
byliny. Proto se macerát z různých bylin nechává taky zkvasit, aby
vzniklý alkohol splnil tuto funkci a byliny ti pak lépe zabraly, třeba
k čištění tý játry.
Ovšem jako bylinkář amatér nechápu, k čemu je takový játře bobrý
chmel, brambora, žito a nebo hroznový víno!
Odpověděl/a – 18.říjen 21:42
Pití alkoholu není prospěšný ničemu, ani zdraví. Alkohol může
posloužit jako nosič, který „přinese“ do jater třeba nějaký byliny.
Proto se macerát z různých bylin nechává taky zkvasit, aby alkohol,
vzniklý kvašením splnil tuto funkci a byliny ti pak lépe zabraly, třeba
k čištění tý játry.
Ovšem jako bylinkář amatér nechápu, k čemu je takový játře bobrý
chmel, brambora, žito a nebo hroznový víno!