Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.září 16:08

Když se v dávných dobách lidé potřebovali hodně nasytit a dodat co nejvíce energie k práci, pro nás nepřesstavitelně tvrdé a namáhavé, a věděli, že další jídlo budou mít až (možná) pozdě večer, vařili si kaše. Kaše se ještě na konci středověku vařily ze všeho možného, co bylo po ruce. Základem byly jako dnes dost často obilniny, ale kaše se vařily i z masa a ovoce. Kaše na dlouho zasytily, dodaly vše potřebné, co tělo žádalo a přitom byl strávník schopný pracovat mnoho hodin.
Takže, chápu, že představa jakékoliv kaše dnešního člověka spíš odradí, mne možná také, ale OSN ví houbeles, ve středověku věděli, jak se najíst. Spirulinu by do úst nedali, anvíc je to jen sinice.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.září 16:32

Když se v dávných dobách lidé potřebovali hodně nasytit a dodat co nejvíce energie k práci, pro nás nepředstavitelně tvrdé a namáhavé, a věděli, že další jídlo budou mít až (možná) pozdě večer, vařili si kaše. Kaše se ještě na konci středověku vařily ze všeho možného, co bylo po ruce. Základem byly jako dnes dost často obilniny, ale kaše se vařily i z masa a ovoce. Kaše na dlouho zasytily, dodaly vše potřebné, co tělo žádalo, a přitom byl strávník schopný pracovat mnoho hodin.
Takže chápu, že představa jakékoliv kaše dnešního člověka spíš odradí, mne možná také, ale OSN ví houbeles, ve středověku věděli, jak se najíst. Spirulinu by do úst nedali, navíc je to jen sinice.