Odpověděl/a – 15.září 21:19
Pokut máte na mysli glutaman sodný( či kyselinu glutamovou) tak ten se vyrábí hydrolýzou různých bílkovin, nejčastěji z bílkovin kvasinek které se pěstují na méně kvalitních bramborách a jiných na škrob bohatých plodinách.(glutaman sodný se značně podílí na chuti těchto dochucovadel). Dříve se používal tuším sójový hydrolyzát.
Odpověděl/a – 15.září 21:23
Pokut máte na mysli glutaman sodný( či kyselinu glutamovou) tak ten se vyrábí hydrolýzou různých bílkovin, nejčastěji z bílkovin kvasinek které se pěstují na méně kvalitních bramborách a jiných na škrob bohatých plodinách.(glutaman sodný se značně podílí na chuti těchto dochucovadel). Dříve se používal tuším sójový hydrolyzát.(konkrétně maggi se vyrábělo podle původní receptury že sójových bobů, viz: https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Maggi.