Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.červenec 12:16

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.červenec 12:21

Německý eintopf vypadá dobře, ale ještě jsem ho nejedl. V ostatních volbách je lepek buď v příloze/těstě a tak podobně, takže si tu moc nevyberu. Záchrana je v čínském Kung-Pau, ale doufám, že není pálivé, protože pak tu budu o hladu. :D
Né asi bych zkusil ten eintopf viz: http://www.re­ceptyonline.cz/ne­mecky-eintopf--2478.html

Eintopf „jeden hrnec“ se skládá většinou z velkého množství surovin a má velmi hustou konzistenci. Existuje mnoho regionálních receptů této husté polévky. Největší slávu zažívala během války, při nedostatku potravin kdy se se vařilo, co dům dal, a vznikalo velké množství zajímavých variant. Často se vařila v chudých rodinách, ale i při nedostatku času při žních, když bylo velké praní atd. Typické hlavní suroviny Eintopfu jsou luštěniny jako hrách, fazole, čočka. Ze zeleniny se nejvíce využívá zelí, tuřín, mrkev a brambory. Samozřejmě se v receptech objevují i různé druhy masa, klobásy, párky aj. Kombinace všeho by mohlo pro některé připomínat vaření pejska a kočičky z jedné naší známé pohádky, ale u Eintopfu to zase tak neplatí. Při přípravě tohoto německého pokrmu záleží na poměru surovin a dodržení správného postupu.