Avatar uživatele
anonym

Jaká by byla vaše volba ve výběru jídel?

Jiná otázka není vložená, protože pouze si vyberte z uvedených jídel. Děkuji za pochopení. 🙂

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? suaeda, da ny, Frogman před 2831 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
lukas1912

české vepřo, knedlo, zelo

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
jepik

české vepřo, knedlo, zelo

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

vídeňský guláš

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

české vepřo, knedlo, zelo

Oběd:
Knedlo, zelo, vepřo bych ještě po pauze zazdila pirohem s masovou náplní (případně vareniky).
Tak za 1,5 – 2h bych si dala polské nálesniky (s tvarohem).
K večeři pak ten český vídeňský guláš 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rokio

české vepřo, knedlo, zelo

Zelí je zdravé, vepřové dodá na svalové hmotě a knedlo potřebný tuk.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

čínské Kung-Pao

Německý eintopf vypadá dobře, ale ještě jsem ho nejedl. V ostatních volbách je lepek buď v příloze/těstě a tak podobně, takže si tu moc nevyberu. Záchrana je v čínském Kung-Pau, ale doufám, že není pálivé, protože pak tu budu o hladu. :D
Né asi bych zkusil ten eintopf viz: http://www.re­ceptyonline.cz/ne­mecky-eintopf--2478.html

Eintopf „jeden hrnec“ se skládá většinou z velkého množství surovin a má velmi hustou konzistenci. Existuje mnoho regionálních receptů této husté polévky. Největší slávu zažívala během války, při nedostatku potravin kdy se se vařilo, co dům dal, a vznikalo velké množství zajímavých variant. Často se vařila v chudých rodinách, ale i při nedostatku času při žních, když bylo velké praní atd. Typické hlavní suroviny Eintopfu jsou luštěniny jako hrách, fazole, čočka. Ze zeleniny se nejvíce využívá zelí, tuřín, mrkev a brambory. Samozřejmě se v receptech objevují i různé druhy masa, klobásy, párky aj. Kombinace všeho by mohlo pro některé připomínat vaření pejska a kočičky z jedné naší známé pohádky, ale u Eintopfu to zase tak neplatí. Při přípravě tohoto německého pokrmu záleží na poměru surovin a dodržení správného postupu.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

ruské pirožky

To jediné jsem ještě nejedl, tak bych byl zvědavý.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

vídeňský guláš

Na prvním místě guláš na druhém vepřo, knedlo, zelo.
V restauracích si nic jiného nedávám.
Guláš či vepřové vždy se šesti knedlíky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Frogman

americký hamburger

Pravý americký burger je fakt špica! :DD

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Linete

čínské Kung-Pao

Pirohy jsou hned v závěsu. :)

Upravil/a: Linete

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

české vepřo, knedlo, zelo

Při cestách v zahraničí jsem ochutnal různá národní jídla, která mi chutnala, ale rád se vracím k české klasice.

Upravil/a: suaeda

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

české vepřo, knedlo, zelo

Jedině VKZ se dvěma! 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

české vepřo, knedlo, zelo

Volba je zcela jasná, bez dlouhého přemýšlení

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Sarrow

americký hamburger

České jídlo si můžu dát kdykoliv, takže bych z uvedených zkusil bulger :)

Upravil/a: Sarrow

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Malina55

čínské Kung-Pao

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
atlas

čínské Kung-Pao

čínské kung-pao

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Honza5486656

české vepřo, knedlo, zelo

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
chachar1922

české vepřo, knedlo, zelo

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pucipuci

čínské Kung-Pao

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tw!st

čínské Kung-Pao

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kulpix

české vepřo, knedlo, zelo

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kacka2003

americký hamburger

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mejra

čínské Kung-Pao

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
fstary

čínské Kung-Pao

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
FEL

čínské Kung-Pao

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lenkasvob

německý eintopf

Já si tuto hustou polévku dělám pravidelně. Měním luštěniny i obilí. Jednou jáhly, jindy ovesné vločky nebo lněné semínko. Základem je vývar z kotí a k tomu hovězí maso nebo krůtí stehno horní. a nakonec dám hodně zeleniny, která nesmí být sladká, takže brokolici, květák, pórek, tuřín, zelí nebo kapustu, jednu papriku a samozřejmě cibuli. někdy dám i česnek a citronovou šťávu. Jako koření dávám kurkumu, rozmarýn, bobkový list a 2 kuličky nového koření a také chilli.

Upravil/a: lenkasvob

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Bacon

čínské Kung-Pao

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
rujet

čínské Kung-Pao

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ppíno

vídeňský guláš

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Majhan

ruské pirožky

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
SuzanKa

Ahoj, když jsme tak u toho jídla… co koření? Kořeníte? A máte rádi pálivá jídla? Já teda moc ne, ale chlap ano… Hledám kvalitní chilli. Máte zkušenost, kde koupit?

před 1222 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pajka.111

Já kořeněná jídla miluju. Česnek je super. Chilli moc nedám, ale i můj chlap ano. On si chilli kupuje ze shopu thechillidoctor.cz. Má tam už svoje oblíbence a vždy byl moc spokojenej.

před 1219 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pajka.111

Jaké chilli bys od thechillidoctor doporučila?

před 1178 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Eintopf „jeden hrnec“ – Samozřejmě se v receptech objevují i různé druhy masa, klobásy, párky aj. Kombinace všeho by mohlo pro některé připomínat vaření pejska a kočičky z jedné naší známé pohádky, ale u Eintopfu to zase tak neplatí. Při přípravě tohoto německého pokrmu záleží na poměru surovin a dodržení správného postupu.

Aha, takže leda bez klobásek a místo toho nějaké maso bez lepku. Protože výrobci někdy nastavují maso moukou nebo pšeničným škrobem.

před 2831 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek