Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.říjen 5:04

Sádlo si škvařím již spoustu let stejným způsobem a to tak, že hřbetní sádlo pomelu na co největší šajbě, do hrnce naleju hrnek vody, aby se sádlo hned nepřipalovalo a na mírným ohni škvarím za občasného míchání do doby, než mini škvarečky klesnou ke dnu a na povrchu se nedělá pěna a to je známka, že sádlo je vyškvařené. Po řádném vychladnutí se musí udělat v nádobě, kde je sádlo, takový prstenec s prohlubinou a garantuji, že při nabírání zlomíš vařečku nebo ohneš lžíci. To, jak někdo říká, že před škvařením dává mléko, to bude sádlo bělejší je blbost, protože mléko se připálí a sádlo bude tmavší, tak, jak když zemědělec krmí prase až dokonce jeho života kukuřičným šrotem. To je potom hnus. Jedna rada nakonec, vlastně dvě. Nikdy nepřidávat plstní sádlo ke hřbetnímu a nekupovat syrové sádlo nižší než 2 cm, to ti nikdy neztuhne tak jak z vyššího. Takové můžeš hned mazat i po vytáhnutí z lednice a nemá dlouhou dobu trvanlivosti. To nižší syrové sádlo jsem jednou koupil před několika měsíci v „akci“ a doma jsem zjistil, že bylo od chovatele z Německa.Takže ještě jedna rada: kupuj od českých chovatelů, přímo z jejich chovů.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.říjen 9:39

Sádlo si škvařím již spoustu let stejným způsobem a to tak, že hřbetní sádlo pomelu na co největší šajbě, do hrnce naleju hrnek vody, aby se sádlo hned nepřipalovalo a na mírným ohni škvarím za občasného míchání do doby, než mini škvarečky klesnou ke dnu a na povrchu se nedělá pěna a to je známka, že sádlo je vyškvařené. Po řádném vychladnutí se musí udělat v nádobě, kde je sádlo, takový prstenec s prohlubinou a garantuji, že při nabírání zlomíš vařečku nebo ohneš lžíci. To, jak někdo říká, že před škvařením dává mléko, to bude sádlo bělejší je blbost, protože mléko se připálí a sádlo bude tmavší, tak, jak když zemědělec krmí prase až dokonce jeho života kukuřičným šrotem. To je potom hnus. Jedna rada nakonec, vlastně dvě. Nikdy nepřidávat plstní sádlo ke hřbetnímu a nekupovat syrové sádlo nižší než 2 cm, to ti nikdy neztuhne tak jak z vyššího. Takové můžeš hned mazat i po vytáhnutí z lednice a nemá dlouhou dobu trvanlivosti. To nižší syrové sádlo jsem jednou koupil před několika měsíci v „akci“ a doma jsem zjistil, že bylo od chovatele z Německa.Takže ještě jedna rada: kupuj od českých chovatelů, přímo z jejich chovů.
´´´´´´´´´´´´´­´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´­´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
Sádlo krupicové vzniká škvařením plstního sádla, nemá tužší konzistenci a má menší trvanlivost a dříve se přepaluje. To se spíše hodí do těst.