Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.září 18:19

Jestliže jako dělník jsem dříve na tuto klobásu vydělal za 15 minut, tak o proti dnešku kdy na ní vydělám za půl hodiny, tak byla lacinější.A to jsem měl tenkrát ZADARMO doktora, léky atd.Čili jsem se nemusel obávat, že když si dám klobásu nebudu už mít na léky.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.září 19:41

Jestliže jako dělník jsem dříve na tuto klobásu vydělal za 15 minut, tak o proti dnešku kdy na ní vydělám za půl hodiny, tak byla lacinější.A to jsem měl tenkrát ZADARMO doktora, léky atd.Čili jsem se nemusel obávat, že když si dám klobásu nebudu už mít na léky.Ono je potřeba brát v potaz všechny potřeby života a ne jen vypočítávat co bylo nebo nebylo lacinėjší.
Třeba toto byla pro dělníka nejlacinější svačina.Nemusel jsem platit doktora, voda byla paušál pro 5ti člennou rodinu 180 Kčs za celý rok, elektrika 0,30 Kčs za 1 kWh, odpady se neplatily, nemocenská už od prvního dne nemoci, A HLAVNĚ NEMUSEL JSEM PŘEMÝŠLET O TOM, ŽE BUDU NEZAMĚSTNANÝ a musím mít na tuto dobu rezervu.
Tuto částku jsem omezoval jen po 4 roky, kdy jsem šetřil na auto, v dnešní době na auto nešetřím a utratit denně tuto částku za svačinu si NEDOVOLÍM ( to jsme už s manželkou sami, bez dětí…na auto jsem ušetřil při třech dětech).