Odpověděl/a – 29.březen 12:30
Pokud v hliníkové remosce nebudeš připravovat jídlo pětkrát denně, tak bych se jí vůbec nebála. Hliník je podezřelý z toho, že se hromadí v mozku a způsobuje Alzheimerovou chorobou. Otázkou zůstává, kolik hliníku se z nádobí dostane do organismu. Hliník je v přírodě přítomen téměř všude, je obsažen v každé půdě a ve většině podzemních vod. Z těchto zdrojů ho přijímáme podstatně víc než z nádobí.
Odpověděl/a – 29.březen 12:38
Pokud v hliníkové remosce nebudeš připravovat jídlo pětkrát denně,
tak bych se jí vůbec nebála. Hliník je podezřelý z toho, že se hromadí
v mozku a způsobuje Alzheimerovou chorobou. Otázkou zůstává, kolik
hliníku se z nádobí dostane do organismu. Hliník je v přírodě
přítomen téměř všude, je obsažen v každé půdě a ve většině
podzemních vod. Z těchto zdrojů ho přijímáme podstatně víc než
z nádobí.
Doplňuji:
cochee > hliník je typický amfoterní kov, reaguje stejně dobře
s kyselinami i se zásadami. Vliv acidity prostředí na jeho korozi nehraje
žádnou roli.