Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.září 13:50

Vzhledem k tomu, že stromy dodávají lidem energii, např. již Keltové žili v souladu s přírodou a stromům přisuzovali určitý význam. Proto se domnívám,, že vysazování kaštanů blízko hřbitova či uvnitř něj souvísí s pověrami.

Každý strom má duši, působí nějak na člověka. Kaštan jako magický strom přinášel ochranu nejen živým, ale i mrtvým. V lidovéím léčitelství se sbírají kaštany jako prostředek např. proti chřipce. Ale nesmí být ze hřbitova či jeho blízkosti, protože ty mají v sobě spoustu negativní energii. (Léčení kaštany doporučovala i p. H. Růžičková).

Na druhé sttraně těm jedincům, kteří své zemřelé navštěvují, ukazují, že se nemají ohlížet za tím, co už pominulo, ale mají se dívat dopředu. Nic se nedá vrátit, nic se neopakuje.
--

Symbolické významy stromů jsou různé a mají svou historii.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.listopad 18:18

Vzhledem k tomu, že stromy dodávají lidem energii, např. již Keltové žili v souladu s přírodou a stromům přisuzovali určitý význam. Proto se domnívám,, že vysazování kaštanů blízko hřbitova či uvnitř něj souvisí s pověrami.

Každý strom má duši, působí nějak na člověka. Kaštan jako magický strom přinášel ochranu nejen živým, ale i mrtvým. V lidovém léčitelství se sbírají kaštany jako prostředek např. proti chřipce. Ale nesmí být ze hřbitova či jeho blízkosti, protože ty mají v sobě spoustu negativní energii. (Léčení kaštany doporučovala i p. H. Růžičková).

Na druhé straně těm jedincům, kteří své zemřelé navštěvují, ukazují, že se nemají ohlížet za tím, co už pominulo, ale mají se dívat dopředu. Nic se nedá vrátit, nic se neopakuje.
--

Symbolické významy stromů jsou různé a mají svou historii.

Podle http://www.la­butipirka.cz/si­la_stromu-38-519-1.html