Odpověděl/a – 4.září 23:11
Luštěniny, tvaroh, drůbeží prsa, hovězí maso, ryby, vejce, tvrdé
sýry.
1g bílkovin na 1kg hmotnosti
Z živočišného zdroje získáte plnohodnotné bílkoviny (včetně až
19 aminokyselin)
Z rostlinného – neplnohodnotné, nutno dodat aminokyseliny ( kombinací)
..
Tvarůžky mají sice hodně proteinu, ale je lépe s nimi ve stravě šetřit
;)
Viz. zdroje bílkovin
http://www.stob.cz/vyziva-zakladni-ziviny/prehledna-tabulka-zdroju-bilkovin
http://fityou.cz/prirodni-zdroje-bilkovin-potravinach/
http://cs.wikipedia.org/wiki/Biologick%C3%A1_hodnota_protein%C5%AF
http://www.wikiskripta.eu/index.php/B%C3%ADlkoviny_v_potrav%C4%9B
Odpověděl/a – 4.září 23:27
Luštěniny, tvaroh, drůbeží prsa, hovězí maso, ryby, vejce, tvrdé
sýry.
1g bílkovin na 1kg hmotnosti
Z živočišného zdroje získáte plnohodnotné bílkoviny (včetně až
19 aminokyselin)
Z rostlinného – neplnohodnotné, nutno dodat aminokyseliny ( kombinací)
..
Tvarůžky mají sice hodně proteinu, ale je lépe s nimi ve stravě šetřit
;)
Viz. zdroje bílkovin
http://www.stob.cz/vyziva-zakladni-ziviny/prehledna-tabulka-zdroju-bilkovin
http://fityou.cz/prirodni-zdroje-bilkovin-potravinach/
http://cs.wikipedia.org/wiki/Biologick%C3%A1_hodnota_protein%C5%AF
http://www.wikiskripta.eu/index.php/B%C3%ADlkoviny_v_potrav%C4%9B
Doplňuji:
I zde jsou nějaké dobré rady :)
http://kulturistika.ronnie.cz/c-118-bilkoviny--ale-z-ceho-.html